Με εξαιρετική επιτυχία και ο 37ος Διαγωνισμός Ομιλίας Ιαπωνικής Γλώσσας (Εικόνες)

Εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας και του Σπουδαστικού Συλλόγου ΤΕΙ Ναυπάκτου για τα 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στο τέλος της εκδήλωσης στο Εργατικό κέντρο έγινε πορεία μέχρι την πλατεία Φαρμάκη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Δείτε το video από την εκδήλωση.

 

Διαγωνισμός

Ένας ακόμη πολύ επιτυχημένος διαγωνισμός ομιλίας της ιαπωνικής γλώσσας, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Καθηγητών Ιαπωνικής Γλώσσας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας και την υποστήριξη του Japan Foundation, του Ελληνο-ιαπωνικού Συνδέσμου και της Ιαπωνικής Κοινότητας στην Αθήνα. Τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν ήταν τρία πολύ όμορφα και με βαθύ νόημα ποιήματα πολύ γνωστών Ιαπώνων ποιητών: “Ζωή”, του Shuntaroo Tanikawa, “Ουκέμι: Η εξάσκηση στο να χάνεις” του Aida Mitsuo και “Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο”, του Hiroshi Osada.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Καθηγητών Ιαπωνικής Γλώσσας Ελλάδος, κ. Tama Ota και τον χαιρετισμό του Συμβούλου της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Ida Toshio. Ακολούθησε η απαγγελία των ποιημάτων από τους ένδεκα διαγωνιζόμενους ( η δωδέκατη δεν προσήλθε λόγω προσωπικού κωλύματος ), κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος της εκδήλωσης.

Το δεύτερο μέρος, λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ξεκίνησε με μία πολύ όμορφη μουσική συναυλία Shakuhachi από τον Ιάπωνα δάσκαλο και μεγάλο ερμηνευτή Saruta Seiun. Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Takashi Ominato, Πρόεδρος της Ιαπωνικής Κοινότητας στην Αθήνα, με τους νικητές της βραδιάς να είναι οι εξής:

  • 1ο Βραβείο Καυκής Έμπερλε Ανδρέας
  • 2ο Βραβείο Παπαπούλιου Μαρία Ευφροσύνη
  • 3ο Βραβείο Μοσχάτος Φίλιππος

Στους νικητές μοιράστηκαν πολλά δώρα, όπως και σε όλους τους συμμετέχοντες, αναμνηστικά και λεξικά της ιαπωνικής γλώσσας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, κ. Δήμος Βρατσάνος, η Διευθύντρια της Ιαπωνικής Κοινότητας της Αθήνας, κ. Makiko Yamaguchi, ο Γεν. Γραμματέας του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου, κ. Νίκος Αναστασίου και πλήθος κόσμου.

 

Πηγή: grjpn-association.gr

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/286948-Me-exairetike-epitychia-kai-o-37os-Diagonismos-Omilias-Iaponikes-Glossas-Eikones ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...