Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ιστιοπλοϊκός φιλανθρωπικός αγώνας «Πλεύση Αγάπης»

Για δευτερη χρονιά η φιλανθρωπική  ρεγκάτα «Πλεύση Αγάπης» στέφθηκε με επιτυχία και πολλές συμμετοχές.  Όμορφες στιγμές, ιδανικές καιρικές συνθήκες και μια θάλασσα γεμάτη πανιά που άνοιξαν και έπλευσαν για καλό σκοπό.

Με χαμόγελα και καλή διάθεση πήρε εκκίνηση ο στόλος για ένα διαφορετικό ιστιοπλοϊκό αγώνα τα εσόδα του οποίου κατατίθενται στην ΦΛΟΓΑ – Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Φέτος έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρείες από το χώρο του Chartering  (ενοικίαση σκαφών) μετατρέποντας την συμμμετοχή τους σε μια καλή πράξη. Συνολικά συμμετείχαν 19 σκάφη διαφορετικών κατηγοριών και έπλευσαν για την αγάπη σε ένα νοητό τρίγωνο έξω από το Φαληρικό όρμο δημιουργώντας ένα όμορφο θέαμα ορατό ακόμη και από την ακτή.

Ανάμεσα στους κυβερνήτες ήταν και η Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου η συμμετοχή της οποίας αποτέλεσε ένα μήνυμα υποστήριξης για δράσεις όπως η φιλανθρωπική ρεγκάτα «Πλεύση Αγάπης».

Η «Πλεύση Αγάπης» είναι μια μοναδική εκδήλωση με την συμμετοχή και υποστήριξη των μεγαλύτερων εταιρειών Chartering και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της θαλάσσιας αναψυχής.

“Η «Πλεύση Αγάπης» δεν είναι ένας κοινός ιστιοπλοϊκός αγώνας, αλλά μία πλεύση προσφοράς όπου όλοι οι συμμετέχοντες είναι νικητές.  Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η προσφορά στα παιδιά, κι αυτό για εμάς είναι το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί κανείς να λάβει.  Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η ανταπόκριση που δεχτήκαμε από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου ήταν άμεση και τους ευχαριστούμε όλους για την ανιδιοτελή προσφορά τους.  Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι και η συμμετοχή πολλών παιδιών στα πληρώματα, τα οποία με τα χαμόγελά τους ομόρφυναν ακόμη περισσότερο την φετινή εκδήλωση. Δεν υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη χαρά από το γέλιο ενός παιδιού. Η «Πλεύση Αγάπης» είναι μία συλλογική προσπάθεια και ευελπιστούμε να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων και να γίνει θεσμός.  Η κοινωνία μας δοκιμάζεται και πρέπει να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό.  Η αλληλεγγύη και το φιλότιμο του Έλληνα πάντοτε λειτουργούσε εποικοδομητικά.  Ας βοηθήσουμε όλοι. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος.  Το κράτος είμαστε εμείς, και εμείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και το μέλλον της χώρας μας.” δήλωσε η κα Ακριβή Βρυώνη επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.

«Είναι μια δραστηριότητα γεμάτη ευαισθησία στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες chartering προσφέροντας σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Το περιοδικό ΟΝDECK και η ομάδα του υποστήριξαν έμπρακτα όλη την διεξαγωγή. Εφέτος, από την πλευράς μας, ως συνδιοργανωτές, ενισχύσαμε την επικοινωνία, το θαλάσσιο στίβο, είχαμε συμμετοχές από το Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά ενώ το δίκτυο συνεργατών μας είχε ενεργή συμμετοχή. Η αγορά του yachting έχει κοινωνική συνείδηση και σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει έμπρακτα. Από την πλευρά μας ευχαριστούμε τις εταιρείες που συμμετείχαν και όλους όσους βοήθησαν» δήλωσε ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, επικεφαλής του διεθνούς περιοδικού Skipper ONDECK και ένθερμος υποστηρικτής του ναυταθλητισμού και των κοινωνικών δράσεων.

Η απονομή των επάθλων, η βράβευση των συμμετεχόντων καθώς και δωρεά του συνολικού ποσού θα πραγματοποιηθεί σε δεξίωση παρουσία στελεχών από το επιχειρηματικό και αθλητικό στερέωμα και βεβαίως το Δ.Σ. της ΦΛΟΓΑΣ και της προέδρου κας Μαρίας Τρυφωνίδου. 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/280503-Me-epitychia-pragmatopoietheke-o-istioploikos-philanthropikos-agonas-Pleyse-Agapes ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...