Με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό στη Ναύπακτο

Η πρώτη επιστημονική εκπαιδευτική εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό με θέμα “Θεωρία και πράξη“,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου

Η επιστημονική αυτή ημερίδα,διεξήχθη από το “Ινστιτούτο υγείας του παιδιού”,της διεύθυνσης κοινωνικής και αναπτυξιακής παιδιατρικής,η Αλκυόνη (Εθνική πρωτοβουλία για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού),σε συνεργασία με τον σύλλογο επιστημόνων μαιών και μαιευτών Πάτρας και τη στήριξη του δήμου Ναυπακτίας.

Στην ημερίδα αυτή,παρέστησαν,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Π.Λουκόπουλος,ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Γ.Σιαμαντάς,και ο υποδιοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. Μιλτ.Ζαμπάρας

Σκοπός της ημερίδας,ήταν η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας,με στόχο την αύξηση του ποσοστού του μητρικού θηλασμού.
Σ’αυτό το πλαίσιο,μια ευχάριστη εικόνα της ημερίδας,ήταν η παρουσία ζευγαριού με το μωρό ενός έτους,το οποίο η μητέρα του θήλαζε ήρεμο,απόδειξη της μεγάλης συνεισφοράς και επιρροής που έχει η πράξη αυτή,τόσο στη μητέρα,όσο ακόμη περισσότερο στο ίδιο το παιδί.Για το λόγο αυτό,το συγκεκριμένο ζευγάρι,είχε λάβει μαθήματα μητρικού θηλασμού και μητρικής φροντίδας από τις ίδιες τις μαίες του Κέντρου υγείας Ναυπάκτου.
Κατά την τοποθέτησή της,η Παιδιάτρος-Διευθύντρια του ινστιτούτου υγείας παιδιού Αθηνών και υπεύθυνη του προγράμματος Αλκυόνη κ.Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου,εξήρε την εκδήλωση για την άρτια και άψογη διοργάνωση,η οποία είχε-όπως ανέφερε- ψυχή,κέφι και ενδιαφερόν.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Π.Λουκόπουλο στον διακεκριμένο και παγκοσμίως γνωστό καθηγητή και προέδρου του τμήματος παιδιακτρικής ενδοκρινολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Αθήνας,κ.Γεώργιο Χρούσο,ο οποίος έχει συγγράψει περισσότερες από 1.100 επιστημονικές εκδόσεις,έχει επιμεληθεί 29 επιστημονική βιβλία,ενώ τα έργα του συνολικά,έχουν χρησιμοποιηθεί,περισσότερες από 74.000 φορές.
Η πρώτη εβδομάδα (1-7) του Νοεμβρίου,είναι πάντα αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό,ενώ η σημασία του μητρικού γάλακτος,αποτελεί για το βρέφος αδιαμφισβήτητη αξία φυσικής πηγής τροφής και ανάπτυξης,ενώ παράλληλα ενισχύεται ο συνασισθηματικός και ψυχικός δεσμός,ανάμεσα σε παιδί και μητέρα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα και κάνοντας τα μωρά πιο υγιή και έξυπνα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...