Με τηλεδιασκέψεις θα κλείσουν τα 2-3 θέματα που απομένουν στη διαπραγμάτευση

Η πρόοδος στις Βρυξέλλες, τροφοδοτεί αισιοδοξία για συμφωνία

Έως το Σάββατο, να κλείσουν και τα τελευταία δύο-τρία, θέματα που ακόμα παραμένουν ανοικτά στην β’ αξιολόγηση, είναι ο στόχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, που σήμερα επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, ολοκληρώνοντας τον εκεί κύκλο συναντήσεων. Από την Αθήνα η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με τηλεδιασκέψεις και οι δύο πλευρές εμφανίζονται αισιόδοξες για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο χάρτης της διαπραγμάτευσης, περιλαμβάνει την τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) μέχρι αύριο αν είναι δυνατό, αλλιώς πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Παράλληλα κανείς δεν αποκλείει το σενάριο, το ΔΝΤ, να τρενάρει την συμφωνία μέχρι τις 21-23 Απριλίου, που θα πραγματοποιήσει την Εαρινή του Σύνοδο στην Ουάσινγκτον.  

 Πηγές από το υπουργείο, τονίζουν «ολοκληρώθηκαν οι δια ζώσης διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Απομένουν 2-3 εκκρεμότητες, οι οποίες έως αύριο θα έχουν λυθεί».

Την ίδια στιγμή, από την πρωτεύουσα του Βελγίου, πηγές των θεσμών αναφέρουν ότι πράγματι «υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Θα συνεχιστούν από απόσταση». Η διαφορά είναι ότι οι Ευρωπαίοι, εμφανίζονται σαφώς πιο συγκρατημένοι στην αισιοδοξία τους για το κλείσιμο της αξιολόγησης.  «Δεν υπάρχει προς το παρόν ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα. Τα κύρια θέματα που εκκρεμούν είναι τα εργασιακά και ενεργειακά», ανέφεραν.

Ακόμα πιο συγκεκριμένος, έγινε ο εκπρόσωπος του ESM που σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι «Έχει πρόοδος σε κρίσιμους τομείς και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με όλες τις πλευρές με στόχο να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση (…) Κάποια πρόοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/276469-Me-telediaskepseis-tha-kleisoyn-ta-2-3-themata-poy-apomenoyn-ste-diapragmateyse ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...