Με τον Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου στη Γκιώνα, Κοκκινάρι (υψ.1909μ.)

Την Κυριακή 30 Απριλίου2017, ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου με 21 μέλη του, πραγματοποίησε ανάβαση στη νότια Γκιώνα στην κορυφή Κοκκινάρι (υψ.1909μ.).

Η Γκιώνα (αρχαίο Ασέληνον όρος) είναι το υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας (Ρούμελη) αλλά και το υψηλότερο νότια του Ολύμπου και το πέμπτο συνολικά της Ελλάδας με υψηλότερη κορυφή την Πυραμίδα στα 2.510 μέτρα.

Στο νότιο τμήμα της Γκιώνας υψώνονται, αποκομμένες από το κυρίως ορεινό συγκρότημα από το οροπέδιο της Καρούτας ,οι κορυφές Προφήτης Ηλίας (1807μ),Κοκκινάρι (1909μ). Αυγό (1843μ) και Τιχιούνι (1841μ).

Η διαδρομή για την κορυφή Κοκκινάρι , ξεκινά από το πανέμορφο οροπέδιο πάνω από την Αγία Ευθυμία, δίπλα από το εντυπωσιακό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Στο εκκλησάκι φτάνουμε στρίβοντας λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό της Aγίας Ευθυμίας όπως ερχόμαστε από Βουνιχώρα και οδηγώντας στην αρχή σε άσφαλτο και στη συνέχεια σε χωματόδρομο πολύ καλής ποιότητας, κατάλληλο και για Ι.Χ., μετά από 8 περίπου km.
Το μονοπάτι ελίσσεται σε πλούσιο ελατόδασος και μετά από δύο περίπου ώρες μας βγάζει σε παλιό χωματόδρομο, από όπου στρίβοντας δεξιά με κατεύθυνση νοτιοανατολική σε μιάμιση ώρα φτάνουμε στη κορυφή Κοκκινάρι, με την απεριόριστη θέα προς τον Κρισσαίο κόλπο νότια και βόρεια προς το κυρίως συγκρότημα της Γκιώνας και τα Βαρδούσια.

 

Βίντεο στο you tube: https://www.youtube.com/watch?v=ybNDIlFCnkM



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...