Με τον Ζαγκ Ρογκ ο Κατσιφάρας.

Την πρόταση φιλοξενίας στην Αρχαία Ολυμπία μόνιμων δραστηριοτήτων, συμβατών με την φυσιογνωμία του χώρου, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ, το βράδυ της Τετάρτης, στο περιθώριο της ανακήρυξης του κ. Ρογκ σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε την ανακήρυξη του κ. Ρογκ σε επίτιμο δημότη της Αρχαίας Ολυμπίας ως μια συμβολική κίνηση που αναδεικνύει την συνέχεια και την ενότητα ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ πρόσθεσε ότι η πρόταση της Περιφέρειας για ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας, με την φιλοξενία δραστηριοτήτων μόνιμου χαρακτήρα, συνδέεται με τον στόχο της ενίσχυσης του ολυμπιακού πνεύματος και των ιδεών που συμπυκνώνει.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος απ’ την τιμή που του έκανε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και πρόσθεσε ότι «μ’ έχουν τιμήσει πολλές φορές αλλά η βράβευση εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία, είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι συγκινητικό να είμαι πολίτης μιας μοναδικής πόλης».

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...