Μοναστηράκι Δωρίδας: “Οι Ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον από την θεατρική σκηνή “Αμφιθέατρον”

Στο γραφικό Μοναστηρακι Δωρίδας, ταξιδεύει το Σάββατο 15 Ιουλίου, η θεατρική σκηνή «Αμφιθέατρο» για να ανεβάσει την παράσταση “Οι Ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον.
Το έργο παίχτηκε την 1 και 2 Ιουλίου στο θέατρο «Σταθμός» όπου μετά την μεγάλη του επιτυχία, ο Δήμος της περιοχής του Μοναστηρακίου τους προσκάλεσε για να παίξουν και εκεί, μέσω του Δημήτρη Ασημάκη που συμμετέχει στην παράσταση..
Η θεατρική σκηνή «Αμφιθέατρο», δημιουργήθηκε το 2009 προκειμένου να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για όσους έχουν καλλιτεχνικές και συναισθηματικές ευαισθησίες. Αποτελεί δίαυλο εναλλακτικής επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από την “πράξη –δράση» και αποζητά την διαφυγή στο περίπλοκο κόσμο τον οποίο ζούμε . Η θεατρική σκηνή «Αμφιθέατρο» αποτελεί σίγουρα μια εναλλακτική πρόταση για δημιουργική απασχόληση και εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας. Σκοπός της ομάδας είναι η γνωριμία με τη θεατρική τέχνη και τις αρχές που την διέπουν σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την σύσταση ομοιογενή ομάδων (παιδικών , εφηβικών,ενηλίκων,) την γνωριμία μεταξύ τους αλλά και την καλλιέργεια των εκφραστικών μέσων που διαθέτει ο καθένας. Σε τελικό στάδιο επιλέγεται ένα έργο από κάθε ομάδα όπου παρουσιάζεται στο τέλος της χρονιάς σε κάποιο θέατρο.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Kαστρούνης
Σκηνοθεσία Καλλιόπη Τζερμάνη
Παίζουν με αλφαβητική σειρά Ιφιγένεια Αντωνίδου , Ασημάκης Δημήτρης, Βασίλειου Μαριάννα , Γκανιάτσα Κωνσταντινα , Κεσεντες-Ξεντες Γιώργος, Κοτροκοη Έλενα, Ντοβινος Άγγελος, Ευθυμία Παπαδάκη , Κυριακή Φραντζή .
Υπόθεση του έργου: Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι μένει άφωνος , όταν διορίζεται σε ένα μικρό χωριό και διαπιστώνει πως όλοι οι κάτοικοι του είναι ηλίθιοι . Το χωριό βαραίνει επί 200 χρόνια η κατάρα της απόλυτης ηλιθιότητας και καθήκον του δασκάλου είναι να σπάσει την κατάρα αυτή .Εάν μέσα σε 24 ώρες δε τα καταφέρει θα γίνει κι αυτός ηλίθιος 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...