Μπαζούκα για drones: Να πως θα λύσουν το πρόβλημα μετά το χάος στο Γκάτγουικ (βίντεο)

Μπαζούκα για drones: Να πως θα λύσουν το πρόβλημα μετά το χάος στο Γκάτγουικ (βίντεο)

Με ειδικά μπαζούκα που «συλλαμβάνουν» τα απειλητικά drones ετοιμάζονται να εφοδιάσουν οι βρετανικές Αρχές ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας στον απόηχο του χάους των περασμένων ημερών στο Γκάτγουϊκ.

Η αστυνομία στο Χίθροου δοκιμάζει ειδικά όπλα με ακτίνα δράσης 120 μέτρων, που εκτοξεύουν βλήματα σαν οβίδες, τα οποία αναπτύσσουν δίκτυα και «συλλαμβάνουν» drones.

Μετά τις ακυρώσεις πτήσεων στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία έως και 200.000 ταξιδιωτών, ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Μέι συμφώνησαν να χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση ανάλογων απειλών.

Σύμφωνα με τους Κυριακάτικους Τάιμς, αστυνομικοί στο Χίθροου έχουν ήδη εξοπλιστεί με το σύστημα SkyWall 100.

Πρόκειται για ένα σύστημα που ανέπτυξε πριν από τρία χρόνια η εταιρεία OpenWorks Engineering (εδρεύει στη Βρετανία) με στόχο τη σύλληψη drone.

To εν λόγω σύστημα έχει βεληνεκές 120 μέτρων. O χειριστής τοποθετεί το μηχάνημα, που θυμίζει ρουκετοβόλο, στον ώμο του και με τη βοήθεια ενός «έξυπνου» στόχαστρου που λειτουργεί με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή εντοπίζει το απειλητικό drone και υπολογίζει την τροχιά του.

Μόλις «κλειδώσει» το στόχο, εκτοξεύει το βλήμα, που ανοίγει στον αέρα ένα δίκτυ και από τη στιγμή που θα πιάσει το drone, ενεργοποιείται ένα αλεξίπτωτο που το μεταφέρει με ασφάλεια στο έδαφος, χωρίς να καταστραφεί, ώστε να μπορέσουν οι Αρχές να το ερευνήσουν για αποτυπώματα και άλλα ίχνη και να εντοπίσουν τον κακόβουλο χειριστή του.
Αλλά ακόμη κι αν το βλήμα δεν πετύχει το στόχο, θα ανοίξει και πάλι το αλεξίπτωτο, ώστε να μην καταστραφεί και να μπορέσει να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Δείτε πως λειτουργεί:

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/349816-Mpazoyka-gia-drones-Na-pos-tha-lysoyn-to-problema-meta-to-chaos-sto-Gkatgoyik-binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...