Μπαράζ διασταυρώσεων φέρνει νέο πρόγραμμα κατά της «μαύρης» Εργασίας!

ΣΔΟΕ, ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ και Οικονομική αστυνομία, ενώνουν τις δυνάμεις τους, στην μάχη κατά της μαύρης Εργασίας.  Παρουσιάστηκε, σήμερα το «πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας», στο πλαίσιο του οδικού χάρτη για την καταπολέμησή της. Πρόκειται για μία από τις δράσης του τριετούς οδικού χάρτη για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, ο οποίος επικυρώθηκε σε τριμερές επίπεδο την 26η Οκτωβρίου 2016, ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ).

 Στην δράση, συμμετέχουν συντονισμένα για πρώτη φορά τέσσερις ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι θα συνεργαστούν τόσο σε επίπεδο επιτόπιων ελέγχων όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής και διασταύρωσης δεδομένων και πληροφοριών:

 α) το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ),

 β) ο Ενιαίος Φορές Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ),

γ) η Οικονομική Αστυνομία,

δ) το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

 Μπαράζ διασταυρώσεων, στοιχείων, από Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία,  φέρνει η  συνεργασία των τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών που όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση του προγράμματος,  μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα και το βάθος των ελέγχων.

 Τόσο η διασταύρωση, όσο και η επεξεργασία δεδομένων και πληροφοριών, που ο κάθε μηχανισμός διαθέτει, δίνουν τη δυνατότητα οι έλεγχοι να επικεντρωθούν σε περιοχές και κλάδους με υψηλή και καλυμμένη μέχρι σήμερα παραβατικότητα, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

 Στο επίκεντρο του πιλοτικού προγράμματος θα βρεθεί η καταπολέμηση του φαινομένου της υποδηλωμένης εργασίας. Η υλοποίηση του προγράμματος και τα αποτελέσματα των ελέγχων θα αποτελέσουν τη βάση για την επέκτασή του πανελλαδικά. Τέλος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αποκτά η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στην χάραξη και εφαρμογή του οδικού χάρτη, υπό την αιγίδα της ΔΟΕ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/281229-Mparaz-diastayroseon-phernei-neo-programma-kata-tes-mayres-Ergasias ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...