Μπαράζ 14.500 φόρο-ελέγχων το καλοκαίρι!

Ποια νησιά μπαίνουν στο «στόχαστρο» 

Τσουνάμι ελέγχων έρχεται εν μέσω της τουριστικής περιόδους, σε νησιά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς! Ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δηνοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει πιάσει δουλειά με στοχευμένους ελέγχους και όπως έγινε γνωστό, υπάρχει απόρρητο σχέδιο για 14.500 ελέγχους το καλοκαίρι!

Το σχέδιο έχει χαρακτηριστεί «top secret»  και ακόμα και οι ίδιοι οι ελεγκτές δεν θα γνωρίζουν το που θα πάνε, μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο διαρροής! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για ένα κλειδωμένο αρχείο με 14.500 ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, με έμφαση στους τουριστικούς προορισμούς, έχουν οι τρεις επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων.

Το σχέδιο έχει διπλή στόχευση, από την μία πλευρά τα ευνόητα οφέλη των ελέγχων, έσοδα από τα πρόστιμα και μήνυμα προς την αγορά ότι έχουν γνώση οι φύλακες και από την άλλη πλευρά να μπει τέλος, να κλείσι μία για πάντα το θέμα των διαρροών.

Το μοντέλο της μεταφοράς ελεγκτών από μακρινές περιφέρειες π.χ. την Θεσσαλονίκη  για να κάνουν ελέγξουν τα νησιά του νοτίου αιγαίου, ήταν μία από τις κινήσεις που απέφεραν καρπούς την περσινή τουριστική περίοδο. Τώρα, με την μυστικότητα που τηρείται, στόχος είναι να μην «πέφτει» σύρμα, στην αγορά, πριν καλά- καλά μάθει ο ίδιος ο ελεγκτής ότι θα την ελέγξει με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να συμμορφώνονται μέχρι να απομακρυνθούν οι ελεγκτές από την περιοχή.

Το νέο σχέδιο, προβλέπει ότι ακόμα και ίδια τοα μέλη των κλιμακίων, θα ενημερώνονται μόλις λίγες ώρες πριν από τον έλεγχο των επιχειρήσεων, αν χρειάζεται να ταξιδέψουν μεγάλη απόσταση, ενώ μόνο λεπτά πριν αν πρόκειται για τοπικά συνεργεία.

Σε κάθε περίπτωση, ενδέχεται οι ελεγκτές δύο ή τρεις ώρες να γνωρίζουν τον τόπο προορισμού, αλλά δεν θα γνωρίζουν το ποιους θα ελέγξουν!

Από την αρχή, εκτιμούν ότι, λόγω της καμπάνιας που έχει γίνει και το πλήθος ελέγχων που έγιναν τα προηγούμενα έτη, η αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό επιστρέψει στη νομιμότητα και φέτος θα επιτευχθούν καλύτερα ποσοστά φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς ουδείς επιθυμεί να κλείνει η επιχείρησή του για 48 ώρες, με ενδεχόμενο να φθάνει και τις 10 ημέρες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/290069-Mparaz-14-500-phoro-elegchon-to-kalokairi ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...