Μ. Καλογήρου σε Μ. Βορίδη: Καμία σχέση με τον Κουφοντίνα η ευεργετική διάταξη για τις αγροτικές φυλακές

Μ. Καλογήρου σε Μ. Βορίδη: Καμία σχέση με τον Κουφοντίνα η ευεργετική διάταξη για τις αγροτικές φυλακές

Κατηγορηματικός ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα η διάταξη που προωθείται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία η μια ημέρα εργασίας σε Αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο σε αγροτικές φυλακές θα υπολογίζεται ως τρεις ημέρες έκτισης ποινής, ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου στην Επιτροπή της Βουλής.

Το ερώτημα το έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης λέγοντας «αυτό τώρα με την ειδική διάταξη που αφορά το αρτοποιείο, θα ήθελα να ρωτήσω μήπως  έχει καμία σχέση με τις αγροτικές φυλακές και τον Κουφοντίνα; Πείτε μου, κ. υπουργέ για να  καταλάβω πως σας ήρθε η εντελώς αυτή φωτογραφική ή στοχευόμενη διάταξη, γιατί μέχρι τώρα υπήρχε η πρόβλεψη για όποιον εργαζόταν σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες και για το αρτοποιείο της κεντρικής αποθήκης των φυλακών να προσμετράται η μια ημέρα εργασίας σε τρεις ποινής. Τώρα ξαφνικά με την διάταξη αυτή του νομοσχεδίου μπαίνει και αυτή  ειδικώς. Να μας πείτε πως σας ήρθε η εξειδικευμένη και στοχευμένη διάταξη. Δεν λέω ακόμα ότι είναι φωτογραφική, γιατί πρώτα θα ήθελα να  σας ακούσω».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αρνήθηκε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτή την διάταξη καθώς όπως εξήγησε ο εν λόγω ήδη είναι σε τέτοιο καθεστώς που η μια ημέρα μετρά για τρεις. Επίσης, σημείωσε ότι όσοι έχουν τέτοιες μεγάλες ποινές ισοβίων έτσι και αλλιώς αυτή η προσμέτρηση δεν έχει κανένα νόημα. Επίσης, ο υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς σχολίασε ότι υπάρχει μια στοχοποίηση σε σχέση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις άδειες του λέγοντας ότι και άλλοι καταδικασμένοι της 17Ν έχουν πάρει πολλές φορές άδειες αλλά αυτό δεν έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις.

Ο κ. Μιχάλης Καλογήρου χαρακτηριστικά ανέφερε: «για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εκτιμήσεις, η  διάταξη που λέτε έχει να κάνει με αντιμετώπιση ενός ζητήματος σε αγροτικές φυλακές. Ανάλογα με το αγροτικό κατάστημα οι ημέρες εργασίας προσμετρώνται με διαφορετικό τρόπο. Αλλού μετρούν για δύο μέρες και αλλού για τρεις. Αυτό είπαμε πρέπει να το λύσουμε. Τώρα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο που αναφέρατε και εάν θα μετρούν από εδώ και πέρα τρεις ημέρες η μια εργασίας; Όχι, δεν τον αφορά γιατί ήδη του μετράνε 3 μέρες, γιατί; Με βάση ποινή 25 μεικτά και 19 καθαρά, από 19 μέχρι 25 που ξεκινούν να μετρούν μεροκάματα, αυτό σημαίνει ότι  όταν έχουν φτάσει στα 19, έχουν υπερκαλυφθεί και ίσως και σήμερα να είναι αυτά υπερκαλυμμένα. Επίσης θέλω να σας πως για τις άδειες. Υπήρξαν διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, κάποιοι καταδικάστηκαν κάποιοι αθωώθηκαν ενώ αρκετοί είχαν διαφορετικές ποινές. Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ. πήρε 7 άδειες από το 2013 έως την παραβίαση των όρων του. Δεν είδα καμία φωτογραφία το 2013 – 14 όταν έπαιρνε τις 7 άδειες ούτε όταν πήγαινε στο χωριό του. Το ίδιο για τον Σ.Κ. που πήρε απόλυση το 2007. Ο ΤΠ πήρε 14 τακτικές άδειες. Ο Κ.Κ. έλαβε 5 τακτικές άδειες και αποφυλακίστηκε το 2009. Ας αποφασίσουμε με ποιο κράτος δικαίου είμαστε».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354043-M-Kalogeroy-se-M-Boride-Kamia-schese-me-ton-Koyphontina-e-eyergetike-diataxe-gia-tis-agrotikes-phylakes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...