Μ. Ντράγκι: Χρέος και αξιολόγηση, οι προϋποθέσεις για ένταξη στο QE

Είμαστε κοντά σε ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, αν κλείσει η β’ αξιολόγηση, δήλωσε ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι!  Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής, σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «μπορεί να είμαστε κοντά σε ένταξη της Ελλάδας στο QE, εάν κλείσει σύντομα η αξιολόγηση, μπορεί όμως να πάρει και χρόνο»!

Από την ΕΚΤ, η προϋποθέσεις ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα, είναι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και ο καθορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αν κυβέρνηση και δανειστές, προχωρήσουν σε συμφωνία προ του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τότε ο στόχος της Αθήνας για ένταξη στο πρόγραμμα, στο Δ.Σ. της ΕΚΤ στις 9 Μαρτίου, έρχεται πιο κοντά.

Ο Ιταλός, τραπεζίτης, προσέθεσε ότι ο ίδιος, δεν μπορεί να δώσει πρόβλεψη για το πότε θα έχουν ικανοποιηθεί, αυτοί οι όροι.

Αναφερόμενος σε θέματα νομισματικής πολιτικής, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε τη θέση του ότι η οικονομία της ευρωζώνης εξακολουθεί να χρήσει νομισματικής τόνωσης. Μία θέση που τον φέρνει ξανά και ξανά, σε σύγκρουση με το Βερολίνο.  Αν και η οικονομία σταδιακά ενισχύεται, συνεχίζει να έχει ανάγκη το πακέτο μέτρων για την τόνωσή της, εκτίμησε ο ίδιος, άρα «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ακόμη έτοιμη να το τερματίσει», δήλωσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...