«Νάιν» Σόιμπλε για ευρωομόλογα και Ευρωπαίο ΥΠΟΙΚ!

Δεν είναι ρεαλιστικό να συζητάμε για ευρωομόλογα, ξεκόβει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  Γερμανικό  «φρένο» στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι Γερμανοί δεν θέλουν περισσότερη Ευρώπη, θέλουν μόνο μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, για να έχουν περισσότερα κράτη, κάτω από την Οικονομική τους ηγεμονία! 

 

Μετά τα απανωτά χτυπήματα που έχει δεχτεί η Ε.Ε. (με κορυφαίο το Brexit), η Κομισιόν, αναζητά τρόπους για να προχωρήσει μπροστά, προχωρώντας βήμα- βήμα την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Όμως η Γερμανία, είναι ενάντια των μεταρρυθμίσεων της ευρωζώνης για δικό της προϋπολογισμό και υπουργό Οικονομικών. «Για κάτι τέτοιο θα χρειάζονταν αλλαγές στις συνθήκες και δεν είναι ρεαλιστικό αυτό τον καιρό. Δεν αξίζει τον κόπο αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το συμβούλιο με τους ομολόγους του στην Μάλτα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, Handelsblatt.

 

Το Βερολίνο, παρά την κρίση, έχει γεμίσει τα αποθεματικά του, εκμεταλλευόμενο την ηγετική θέση της Γερμανίας εντός Ευρωζώνης. Όμως τώρα που έχει πέσει στο τραπέζι η ενοποίηση του Ευρωπαϊκού χρέους, δεν θέλει να αναλάβει τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν την θέση της και αποδέχεται μόνο ότι γεμίζει τα ταμεία της με κέρδη, ακόμα και αν αυτό είναι εις βάρος των υπόλοιπων χωρών.  «Δεν (σ.σ. μπορούμε να) μιλάμε στα σοβαρά για τέτοια ομόλογα», διότι δεν θα είχαμε «καμιά ευρωπαϊκή υπεραξία», ξέκοψε ο Γερμανός.  

 

Στην συνέχεια, πρότεινε αντί μιλάμε για αυτά τα θέματα, «ας επικεντρώσουμε στη επίλυση των κεντρικών προβλημάτων της Ευρώπης με ρεαλιστικό τρόπο». Ο κ. Σόιμπλε, αναφερόταν στα προβλήματα της προσφυγικής κρίσης και της σταθεροποίησης του ευρώ.  Για το τελευταίο τόνισε ότι «εν ανάγκη, αυτό θα πρέπει να γίνει με διάφορες ταχύτητες», αλλά «οι ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/278648-Nain-Soimple-gia-eyroomologa-kai-Eyropaio-YPOIK ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...