Νέα Ζηλανδία: Στο έλεος της φωτιάς η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας (Βίντεο)

Μεγάλη μάχη για την κατάσβεστη της τεράστις πυρκαγιάς που απειλεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Κράιστσερτς, δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες με τη συνδρομή δεκάδων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ωστόσο, ένας πιλότος ελικοπτέρου έχασε τη ζωή του την Τρίτη όταν αυτό συνετρίβη κατά την πυρόσβεση.

Όπως αναφέρει το Reuters η φωτιά μαίνεται σε έκταση μεγαλύτερη των 4500 στρεμμάτων.

Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ τουλάχιστον έντεκα σπίτια καταστράφηκαν και η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ορισμένοι πολίτες έχασαν τα σπίτια τους, πολλοί αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιλ Ίνγκλις, σημειώνοντας πως θα χρειαστεί έως και μία εβδομάδα για να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Δεκαεπτά ελικόπτερα και αεροσκάφη επιχειρούν από αέρος ενώ το πλήρωμα σκάφους της αμερικανικής ακτοφυλακής που είχε δέσει στο λιμάνι του Lyttleton βοηθά τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή» δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Κράιστσερτς.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Ο πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε ύποπτο το γεγονός πως δύο μέτωπα εμφανίστηκαν την ίδια στιγμή αλλά κάλεσε τους πολίτες να μην καταλήγουν σε ατεκμηρίωτα συμπεράσματα.
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/271083-Nea-Zelandia-Sto-eleos-tes-photias-e-trite-megalytere-pole-tes-choras-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...