Νέα καταδίκη για τον Κάρλος στη Γαλλία

Κάρλος

Για τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Ένας από τους γνωστότερους τρομοκράτες της σύγχρονης εποχής, ο Κάρλος («Το Τσακάλι») καταδικάστηκε στη Γαλλία, για τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το 1974, σε νέα ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Κάρλος, Βενεζουελάνος του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες, εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης στις γαλλικές φυλακές για τον φόνο δύο Γάλλων μυστικών αστυνομικών και ενός Λιβανέζου συνδέσμου του με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), το 1975.

Μετά από πολύχρονη τρομοκρατική δραστηριότητα, είχε παραδοθεί από τις αρχές του Σουδάν στις γαλλικές αρχές ασφαλείας το 1994.

Για πολλά χρόνια, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτήριζαν τον Κάρλος πράκτορα της σοβιετικής KGB.

Η καταδίκη του, την Τρίτη, αφορά επίθεση σε φαρμακείο στο Παρίσι, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί 34, το 1974.

Ο Ούγο Τσάβες, πρόεδρος της Βενεζουέλας από το 1999 μέχρι τον θάνατό του, το 2013, είχε χαρακτηρίσει τον Κάρλος «καλό του φίλο» και είχε υπερασπιστεί την άποψη ότι πολλές από τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί ήταν χαλκευμένες, επειδή ο τελευταίος ήταν «αγωνιστής για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Μετά το 2001, και ενώ μέχρι τότε εμφανιζόταν ως μαρξιστής – λενινιστής, ασπάστηκε το Ισλάμ και είχε προχωρήσει σε επαινετικές δηλώσεις για τον «αντιιμπεριαλιστικό αγώνα» του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/276920-Nea-katadike-gia-ton-Karlos-ste-Gallia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...