Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο με έναν νεκρό και 8 τραυματίες (Εικόνες & Βίντεο)

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο με έναν νεκρό και 8 τραυματίες (Εικόνες & Βίντεο)

Λονδίνο

Ο 48χρονος οδηγός του βαν συνελήφθη

Επάνω σε πεζούς κοντά σε μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι, στο βόρειο Λονδίνο, έπεσε ένα φορτηγάκι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα η υπηρεσία ασθενοφόρων στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα – 2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, κοντά στο πάρκο Φίνσμπερι. Σε ανάρτησή του στο Twitter το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ανέφερε ότι ο οδηγός ενός βαν παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν συνελήφθη, αφού ακινητοποιήθηκε από το πλήθος. Ο συλληφθείς θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν’ αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία.

Η εφημερίδα Sun ανέφερε νωρίτερα ότι δύο άτομα φέρεται να έχουν σκοτωθεί, ενώ η εφημερίδα Evening Standard έγραψε ότι ένα άτομο είχε μαχαιρωθεί άνδρα που βγήκε από το όχημα.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία στο Λονδίνο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που να έχουν δεχτεί επίθεση με μαχαίρι.

Έρευνες από την Αντιτρομοκρατική

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι το αιματηρό περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Η Μέι γνωστοποίησε επίσης ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

Μουσουλμανικό Συμβούλιο Βρετανίας: Σκόπιμη ενέργεια

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας ανέφερε πάντως ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς καλώντας τις αρχές ν’ αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αποτελεί «μία ένδειξη ισλαμοφοβίας».

Ο διευθυντής του τζαμιού: Όποιος το έκανε αυτό, ήθελε να έχει θύματα και είναι τρομοκρατική επίθεση

Για τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο σε δηλώσεις του στη Sun λίγο μετά το περιστατικό με το βαν ο διευθυντής του τζαμιού στο Φίνσμπουρι Παρκ του Λονδίνου, Μοχάμεντ Κόζμπαρ.

«Όποιος το έκανε αυτό, ήθελε να έχει ανθρώπινα θύματα και είναι τρομοκρατική επίθεση», είπε αρχικά ο Κόζμπαρ.

«Το αποκαλώ τρομοκρατική επίθεση, όπως αποκάλεσα και εκείνη του Μάντσεστερ, στο Γουέστμινστερ και στη γέφυρα του Λονδίνου», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι άκουσε ότι υπάρχουν θύματα αλλά δεν ήθελε να βγάλει συμπεράσματα.

One man was arrested at the scene. The suspect is pictured here being handcuffed next to a police vehicle 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/289098-Neo-tromokratiko-chtypema-sto-Londino-me-enan-nekro-kai-10-traymaties-Eikones-Binteo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...