Νέο χαστούκι στην παγκοσμιοποίηση από την Βραζιλία

Νέο χαστούκι στην παγκοσμιοποίηση από την Βραζιλία

Ως τώρα είχαμε την προσοχή μας κατά μείζονα βαθμό στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον δικό μας ευρωπαϊκό χώρο και πολύ λογικό βεβαίως. Τον ερχόμενο Μάιο είναι οι προγραμματισμένες κρίσιμες ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία της Ε.Ε. Δηλαδή, αν θα συνεχίσουν να ελέγχουν το παιχνίδι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και εντολοδόχοι των χρηματοπιστωτικών κέντρων ή όχι. Ουσιαστικά πρόκειται για το αν θα συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της η παγκοσμιοποίηση στον ευρωπαϊκό χώρο.

Τα μηνύματα ωστόσο δεν είναι καλά. Η έλευση και η δημιουργία “στρατηγείου” από τον ίδιο, του άλλοτε συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανέλαβε το “προμόσιον” όλων των ευρωσκεπτικιστών, των δυνάμεων εκείνων δηλαδή που αντιστρατεύονται το διευθυντήριο της Ε.Ε. και τη Νέα Τάξη, δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στην Ε.Ε. Και αυτό είναι ξεκάθαρο ότι θα αποτυπωθεί και στις κάλπες την άνοιξη.

Ποιος όμως έχει ταυτιστεί με την έννοια “παγκοσμιοποίηση” ειδικά στον ευρωπαϊκό χώρο; Μα ο γνωστός Τζορτζ Σόρρος με τον πολιορκητικό κριό – fund που ακούει στο όνομα “ανοιχτή κοινωνία”. Είναι το κατ´ εξοχήν εργαλείο και μέσο με το οποίο συντηρεί και χρηματοδοτεί οργανώσεις και φορείς για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά του, στο όνομα πάντα της “ελευθερίας” και της “αλληλεγγύης”.

Από την Κυριακή ωστόσο, η υπόθεση της “παγκοσμιοποίησης” λαμβάνει νέες διεθνείς διαστάσεις, μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Βραζιλίας. Η σαρωτική νίκη του δεξιού υποψήφιου Ζάιχ Μπολσονάρου στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις όχι μόνο σε εγχώριο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο νέος ηγέτης της Βραζιλίας, σημειωτέον είναι μεγάλος εχθρός του Τζορτζ Σόρος!

Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα δημοσιεύματα των ελεγχόμενων διεθνών ΜΜΕ τα οποία κατακεραυνώνουν, πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τον νικητή των βραζιλιάνικων εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τον ως ακροδεξιό, φασίστα, ρατσιστή κλπ. Ήδη από το προηγούμενο διάστημα, είχαν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τον Μπολσονάρου, με αποτέλεσμα να δεχθεί ο ίδιος δολοφονική επίθεση και να νοσηλευτεί δύο εβδομάδες. Αυτή η ενέργεια, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα προφανώς και έδωσε περισσότερους πόντους στον πρώην λοχαγό του βραζιλιάνικου στρατού και τον οδήγησε στην εξουσία.

Το σλόγκαν που κυκλοφορούσε ήταν ότι “η εκλογή ενός ακραίου πολιτικού θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της χώρας”. Στην ομιλία του όμως, λίγο μετά τη νίκη του ο Μπολσονάρου ξεκαθάρισε πως η κυβέρνησή του θα υπερασπιστεί με πάθος τη δημοκρατία, την ελευθερία και το σύνταγμα της Βραζιλίας. «Αυτό δεν είναι δέσμευση του κόμματος, ούτε ο λόγος ενός άνδρα. Είναι ένας όρκος μπροστά στον Θεό» είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας.

Γιατί λοιπόν, ενοχλήθηκαν οι εκφραστές της παγκοσμιοποίησης και ειδικά ο Σόρος με την εκλογή του Μπολσονάρου; Ο ίδιος είναι πολέμιος της ακολουθούμενης παγκόσμιας μεταναστευτικής πολιτικής, της πολιτικής για τους ομοφυλόφιλους και υπέρμαχος των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών. Παράλληλα, δηλώνει “φαν” του Ντόναλντ Τραμπ! Επίσης, λίγο μετά την εκλογή του, οι πρώτοι που έσπευσαν να στείλουν θερμά συγχαρητήρια ήταν ο Ματέο Σαλβίνι, η Μαρίν Λε Πεν και ακολούθως πολλοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Να μην μας διαφεύγει της προσοχής ότι, η Βραζιλία είναι μια χώρα 210 εκατομμυρίων ανθρώπων (έχουν δικαίωμα ψήφου οι πολίτες ηλικίας άνω των 16 ετών και η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική για τους ψηφοφόρους μεταξύ των ηλικιών 18-69 ετών) και είναι μέλος της ομάδας των BRICS, στην οποία ανήκουν ακόμα η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Αφρική.

Πρόκειται για μια τεράστια οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία δυστυχώς δεν μπόρεσε να “αλώσει” η παγκοσμιοποίηση. Αντιθέτως, γίνεται μοχλός για την αντιμετώπιση της. Και η δήλωση Τραμπ τα λέει όλα.

Απόστολος Ρόσσιος

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/345968-Neo-chastoyki-sten-pagkosmiopoiese-apo-ten-Brazilia ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...