ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:Αντιπαραθέσεις και στιγμές έντασης για λίγα τρόφιμα

Στιγμές έντασης με ντροπιαστικές εικόνες εκτυλιχθηκαν λίγο νωρίτερα το μεσημέρι, έξω από το Ξενία Ναυπάκτου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διανομή προϊόντων πρώτης ανάγκης και τροφίμων από το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαικής Βοήθειας Απόρων)

Χρειάστηκε να κληθεί αστυνομική δύναμη προκειμένου να μπει μια σειρά στη διανομή των τροφίμων, στοε δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Τα τρόφιμα έφθασαν στη Ναύπακτο με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με ευθύνη του Δήμου Ναυπακτίας ξεκίνησε η διανομή τους. Κατά τη διάρκεια της διανομής επικράτησε το αδιαχώρητο, με πολλούς να κατά στρατηγού την ουρά και τη σειρά, με αποτέλεσμα να προκληθουν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Για το λόγο αυτό, ο δήμος Ναυπακτίας μοίρασε για τις επόμενες ημέρεςχαρτακια με σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μην ξαμασυμβουν οι σημερινές θλιβερές εικόνες.Φαινεται,οτι στην Ελλάδα της ΜΕΤΑ-μνημονιακής εποχής, τίποτε δεν έχει αλλάξει με τα σημάδια της απελπισίας να είναι έντονα από τον οικονομικό στραγγαλισμό των πολιτικών που ασκήθηκαν,σε ένα πολύ μεγάλο δυστυχώς τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού.

Τι είναι το Τ.Ε.Β.Α.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...