ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:Τι προγραμματίζει τις φετινές Απόκριες ο δήμος (Vid)

Δεύτερη αποκριάτικη συνάντηση για καρναβαλιστές,φορείς,εθελοντές και δήμο χθες,στο κτίριο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ .

Κατά τη συνάντηση αυτή,κλείδωσαν ορισμένες από τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Ναύπακτο,

Δεδομένο θεωρείται το παιγνίδι του κρυμμένου θησαυρού την Κυριακή 3 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Φαρμάκη,μία εβδομάδα δηλαδή πριν την Κυριακή της Τυροφάγου,η οποία θεωρείται και η τελευταία Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων περιλαμβάνει όπως πάντα τους “Νταβάδες” της οδού Μεζεδίων στο Στενοπάζαρο της Ναυπάκτου,το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και την οποία “τρέχει” ο σύλλογος ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.Η εκδήλωση φιλοδοξεί μια κάνει μια ιστορική αναδρομή στις μνήμες των Ναυπακτίων,στην οδό που κάποτε έσφιζε από ζωή,με τις υπαίθριες ψησταριές,τα ουζερί και τις υπόγειες ταβέρνες.Οι εθελοντές του συλλόγου προσφέρουν στον κόσμο παραδοσιακό γκιούλμπασι (τυλιχτό κρέας),σουβλάκια και άφθονο κρασί μετά μουσικής.

Την επομένη Κυριακή 10 Μαρτίου,η Καρναβαλική παρέλαση στις 18.00 το απόγευμα,από τον χώρο του Κεφαλοβρύσου μέχρι το λιμάνι της πόλης με την συμμετοχή 6 αρμάτων και αρκετών γκρουπ.

Για φέτος,ο δήμος Ναυπακτίας πρότεινε και κάποιες εκδηλώσεις για την επομένη ημέρα της Καθαράς Δευτέρας στην πλατεία του λιμανιού,με την συμμετοχή χορευτικών,παρασκευή και κέρασμα νηστίσιμων εδεσμάτων από τους σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου,καθώς επίσης και πέταγμα χαρταετού στην όμορφη παραλία της Ψανής.Ειδικά για την ημέρα αυτή,ο κ. Σιαμαντάς βρίσκεται σε συζητήσεις με τους φορείς,συλλόγους και εθελοντές προκειμένου να δουν από κοινού,πως μπορεί να σχεδιαστεί καλύτερα οργανωτικά η εκδήλωση αυτή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...