ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Χειροτονία Ιερέα – Τοποθέτηση νέου εφημέριου – στον Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς

Μια χαρμόσυνη μέρα ήταν η σημερινή,για τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου.

Ο ιεροδιάκονος π.Γεώργιος,που είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης την περασμένη Κυριακή στον Ι.Ν.Αγ.Παρακευής Ναυπάκτου,σήμερα στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Παλαιοπαναγιά,έλαβε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου,τον δεύτερο στην τάξη βαθμό της Ιεροσύνης,τον βαθμό του Πρεσβύτερου.

Σύμφωνα με την ευχή της χειροτονίας (δηλαδή σύμφωνα με την πιο αυθεντική διατύπωση) η Εκκλησία απαιτεί ο Ιερέας να είναι άξιος: α) να παρίσταται τω αγίω θυσιαστηρίω, β) να κηρύσσει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού, γ) να Ιερουργεί τον λόγο της αληθείας του Χριστού, δ) να προσφέρει δώρα και θυσίες στον Θεό και ε) να ανακαινίζει τον λαό.

Αυτά απαιτούν υψηλή στάθμη ανθρωπίνων ικανοτήτων, αγιότητα βίου, καρδιά γεμάτη ζέση, φρόνημα ένθεο. Με άλλα λόγια η Ιερωσύνη απαιτεί εσωτερική και εξωτερική κατάσταση υψηλού πνευματικού επιπέδου “διότι άγγελος Κυρίου εστίν” ο Ιερεύς

Παράλληλα υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση τοποθέτησης του νέου εφημέριου του Ιερού Ναού,του πατρός Χρήστου Βλάχου,μέχρι πρότινος εφημέριου στην τ.κ.Μαμουλάδας.

Με το τέλος της Θείας Ευχαριστίας και της τελετής της Ιεροσύνης,ακολούθησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ενοριακού ναού η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ.Ιερόθεο,ο οποίος ευλόγησε τόσο το κάλος του ανακαινισθέντος Ιερού ναού,όσο και το νέο συμβούλιο επιτρόπων,το νέο εφημέριο και βεβαίως τη νέα χρονιά που ξεκινά.

Βίντεο με την χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π.Γεωργίου

Βίντεο με την κοπή πίτας του συνδέσμου της Ενορίας

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...