Ναύπακτος : Αποφάσισαν μεγάλη αύξηση στο νερό – Θύελλα αντιδράσεων . «Για την επιβίωση της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου» λέει ο Δήμος

Δεν έφταναν οι φόροι και τα χαράτσια του κράτους για τους Ναυπάκτιους, τους  ήρθε και η «πανταχούσα» του Δήμου, που σύμφωνα με το συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, ζητά και μάλλον θα πάρει την θετική απόφαση του σώματος, για αυξήσεις φωτιά στα τέλη του νερού, μέσου ύψους 13%. Η απόφαση πάρθηκε την περασμένη Πέμπτη από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία τις  αυξήσεις στην τιμολογιακή πολιτική, με κύριο επιχείρημα τη βιωσιμότητα της επιχείρησης!

Όμως για να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί και μάλλον αυτό θα γίνει, από το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης.

 

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ηγεσίας της επιχείρησης, άρχισαν να εκδηλώνονται σφοδρές αντιδράσεις από τους πολίτες  στης Ναύπακτου, που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την οικονομική κρίση, αφού η ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας που ήταν η οικοδομή, εχει βαλτώσει ακόμα και από την εποχή προ κρίσης.
Δεκάδες είναι οι οικογένειες στην πόλη που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα και τώρα καλούνται μεταξύ όλων των άλλων, να πληρώσουν την μεγάλη αύξηση της τιμής του νερού.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, μέσω του εκπροσώπου του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΝ, καταψήφισε την απόφαση αυτή. Το Ε.Κ.Ν.Δ. με δελτίο τύπου που εξέδωσε, θεωρεί ότι « μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία μέρα με την ημέρα, επιδεινώνεται ενισχύοντας την ανασφάλεια όλων των συνδημοτών μας, χρέος της ΔΕΥΑΝ είναι να πράξει πρώτα τα αυτονόητα, δηλαδή:
•    Να εισπράξει, επιτέλους, αυτά που χρωστούν στη ΔΕΥΑΝ.
•    Να εντοπίσει και επιβάλλει πρόστιμα σε όσους κλέβουν νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ.
Αφού γίνουν αυτά, τότε μπορούμε να μιλάμε για βιωσιμότητα της επιχείρησης και ανάγκη επιβολής αυξήσεων.
Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν την εισήγηση για αύξηση των τελών ύδρευσης & αποχέτευσης και να υιοθετήσει την πρόταση του Ε.Κ.Ν.Δ. για επέκταση των ευνοϊκών ειδικών ρυθμίσεων στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ στους συνδημότες που βρίσκονται στην ανεργία για περισσότερο από 6 μήνες», καταλήγει μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο της περιοχής

Νίκος Ξανάλατος

Πηγή: bestnews



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...