Ναύπακτος, 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου Ένα Φεστιβάλ γεμάτο μουσική, ρυθμούς και χρώματα!

28-29 Ιουνίου το διαγωνιστικό φεστιβάλ χορού «Step to a dream»
Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Προβάλλω τη Ναυπακτία», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει το 3ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Lepanto Folk Festival”  από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.
Για 4 ολόκληρες μέρες η Ναύπακτος θα αποτελέσει σημείο πολιτισμικής συνεύρεσης για περισσότερους από 400 χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πολίτες της Ναυπάκτου αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα με φόντο το μοναδικό λιμάνι της Ναυπάκτου, φυσικά με  ελεύθερη είσοδο.
Χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα (Ναύπακτο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Βέροια, Τρίπολη, Κρήτη) αλλά και από το εξωτερικό (Κύπρο, Ρωσία, Βοσνία, Βουλγαρία και Κολομβία(!)), με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους θα συνθέσουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης.
Τις μέρες του Φεστιβάλ, η πόλη μας θα φιλοξενεί πάνω από 500 άτομα (χορευτές και συνοδούς), που θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα γραφικά στενάκια της, να ξεναγηθούν στο Κάστρο και στα αξιοθέατα, να απολαύσουν τις καθαρές παραλίες και όλες τις ομορφιές της Ναυπάκτου! Μια πραγματική «ανάσα» για τον τουρισμό της περιοχής!

Διαγωνισμός χορού «Step to a dream»
Φέτος στα πλαίσια του Lepanto Folk Festival, και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο παιδικός και εφηβικός διαγωνισμός χορού «Step to a Dream» που θα δώσει μια πιο νεανική και σύγχρονη νότα στο Festival.
Πάνω από 200 παιδιά από Ναύπακτο, Πάτρα, Αθήνα, Αίγιο και Ρωσία θα διαγωνιστούν σε διάφορα είδη χορού όπως Κλασικό Μπαλέτο, Σύγχρονo, Jazz, Street-jazz, Afro-jazz, Disco, Hip-Hop και φυσικά Folk.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 10:00 και θεατές θα είναι οι συνοδοί των παιδιών.
Το ίδιο βράδυ μετά τον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί Master Class-Πάρτυ για τους συμμετέχοντες όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες μέσα από το χορό…
Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους στο λιμάνι της Ναυπάκτου σε ένα Gala Χορού για το κοινό με το οποίο και θα ολοκληρωθεί το Stepto a dream, δίνοντας τη σκυτάλη στο Lepanto Folk Festival 2017!!!

Πρόγραμμα Lepanto Folk festival

Παρασκευή 30 Ιουνίου, ώρα 21:00, λιμάνι Ναυπάκτου:
Επίσημη τελετή έναρξης
Όπως κάθε χρόνο το LepantoFolkFestival θα ξεκινήσει με παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων. Φέτος το ρυθμό στην παρέλαση θα δώσει ο ταλαντούχος Σπύρος Λουκόπουλος με το κλαρίνο του!
Σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πολλές εκπλήξεις θα παρουσιαστούν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα και θα σημάνει η έναρξη του Φεστιβάλ!
Σάββατο 1η Ιουλίου, ώρα 21:00, λιμάνι Ναυπάκτου:
Χορευτική παράσταση συγκροτημάτων
Τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους.

Κυριακή 2 Ιουλίου, ώρα 21:00, λιμάνι Ναυπάκτου:
Τελετή λήξης – συναυλία
Την τελευταία μέρα του LepantoFolkFestival οι χορευτές, με πιο χαλαρή διάθεση, θα ενωθούν σε μια μεγάλη παρέα και όλοι μαζί πιασμένοι χέρι χέρι, θα ξεσηκώσουν και θα προτρέψουν το κοινό να χορέψει μαζί τους, αποχαιρετώντας το Φεστιβάλ και δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία της υπέροχης Μαρίας Αναματερού, που μαζί με τους μουσικούς της, θα μας προσφέρουν ένα μοναδικό μελωδικό ταξίδι!

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Η συμμετοχή σας θα είναι η καλύτερη επιβράβευση στις προσπάθειες των χορευτών, θα αποτελέσει τιμή για τους επισκέπτες μας, αλλά και θα δώσει το απαραίτητο τόνο και παλμό στο Festival, επιτυγχάνοντας έτσι την βέλτιστη προβολή της πόλης μας, στις χώρες που θα συμμετέχουν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...