Να κηρυχθεί η Κρήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος Ιεράπετρας

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί η Κρήτη λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη και τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε η παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ πλήττει ανεπανόρθωτα την Κρήτη και πολλούς δήμους της μεταξύ των οποίων και την Ιεράπετρα, επιφέροντας τεράστια οικονομική καταστροφή σε πολλούς κλάδους.

Τα πλήγματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ανεπανόρθωτα με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού βλέπει τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τον σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες αγρότες της Ιεράπετρας και του νησιού μας, λόγω της αδυναμίας σε επίπεδο κράτους να εφαρμόσει τον προβλεπόμενο νόμο, αιτούμαστε την κήρυξη του νησιού και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών μας προϊόντων.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που πλήττει το νησί μας ανεπανόρθωτα», καταλήγει ο δήμαρχος Ιεράπετρας αιτούμενος την υλοποίηση άμεσων ενεργειών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα, στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να μεταβούν και σήμερα το απόγευμα παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να πιέσουν προκειμένου να φύγει και άλλο πλοίο και να προωθηθούν στις αγορές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...