ΝΔ: Κακός συντονισμός και έλλειψη εναέριων μέσων οδήγησαν στην αναζωπύρωση στα Κύθηρα

ΝΔ: Κακός συντονισμός και έλλειψη εναέριων μέσων οδήγησαν στην αναζωπύρωση στα Κύθηρα

ΝΔ

Η Ν.Δ. καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στα Κύθηρα.

«Ενώ η φωτιά έδειχνε να ελέγχεται, ο κακός συντονισμός και η έλλειψη εναέριων μέσων, οδήγησαν στην αναζωπύρωσή της», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση. 

Κατά τη Ν.Δ., η αυτοθυσία, το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός των πυροσβεστών μας δεν στάθηκε ικανός να αντισταθμίσει την έλλειψη σχεδίου, πτητικών μέσων και αποτελεσματικού συντονισμού. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φέρει ακέραια την ευθύνη για την συνολική υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος» και πρόσθεσε ότι πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις.  

«Γιατί ενώ προειδοποιήσαμε έγκαιρα καθυστέρησε τη διαδικασία μίσθωσης των ιδιωτικών ελικοπτέρων, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ικανότητα πυρόσβεσης; Γιατί τα επτά ελικόπτερα, που τα προηγούμενα χρόνια μισθώνονταν για 120 ημέρες, φέτος μισθώθηκαν για τις μισές  ημέρες με το ίδιο, όμως, τίμημα και ακόμη δεν έχουν παραληφθεί;», διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, η Ν.Δ. τόνισε ότι αναμένει από την κυβέρνηση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό της αντιπυρικής πολιτικής για να μην βρεθούν και άλλες περιοχές στην ίδια κατάσταση με αυτή των Κυθήρων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/295863-ND-Kakos-syntonismos-kai-elleipse-enaerion-meson-odegesan-sten-anazopyrose-sta-Kythera ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...