Νεκρός βοσκός από το φονικό πέρασμα της «Μέδουσας»

Τεράστιες καταστροφές σε ολόκληρη η χώρα από το κύμα κακοκαιρίας

Φονικό αποδείχθηκε για έναν βοσκό στην Αμφιλοχία το πέρασμα της «Μέδουσας», που επί ένα 48ωρο σάρωσε ολόκληρη τη χώρα.

Ο άτυχος 45χρονος πλήρωσε με τη ζωή του το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Τα ίχνη του αγνοούταν από το βράδυ της Κυριακής αλλά εντοπίστηκε χθες νεκρός στην περιοχή του Μέγα Κάμπου. Όπως όλα δείχνουν χτυπήθηκε από κεραυνό,  με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία, με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών σε περιοχές του Αγρινίου.

«Βροχή» προβλημάτων στην Αχαΐα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της Μέδουσας από την Αχαΐα.
Ζευγάρι ηλικιωμένων στο Κιάτο εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του  κοντά σε ρέμα και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Στο Ρίο, οι κάβοι του «Νικόλαος Α» έσπασαν και το φέρι – μποτ άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασύροντας τουλάχιστον 15 σκάφη, εκ των οποίων κάποια βυθίστηκαν.

Οι ισχυρές καταιγίδες μετέτρεψαν τους δρόμους της Πάτρας σε ποτάμια ενώ οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστες.

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Λάρισα

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκαν δρόμοι και χωράφια στη Λάρισα. Αρκετά δέντρα ξεριζώθηκαν, προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο δήμος Αγιάς απέστειλε αίτημα για να τεθούν οι παραλιακές περιοχές του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ακόμη και καταπτώσεις βράχων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Από χθες συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα και τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα, ενώ κλιμάκια της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τα πολλαπλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Αντίστοιχο αίτημα για να τεθούν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να αποσταλεί και ο δήμος Τεμπών όπου και εκεί σημειώνονται τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία.

Πτώση βράχων σημειώθηκε νωρίτερα στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι βράχοι μετακινήθηκαν, περίπου στις 14:30, με φορτηγά οχήματα της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».

 «Βούλιαξε» η Χαλκιδική

Επί ποδός βρισκόταν από το πρωί η Πυροσβεστική και στη Χαλκιδική, όπου τα ακραία για την εποχή φαινόμενα έπληξαν περιοχές της Σιθωνίας, από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι τη Συκιά. Σε τουλάχιστον 50 περιπτώσεις η Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, αλλά και για απεγκλωβισμούς τουλάχιστον 10 ανθρώπων από τα οχήματά τους.

Σταθμευμένα Ι.Χ. παρασύρθηκαν από τους όγκους των υδάτων, ενώ κατασκηνωτές εγκατέλειψαν άρον-άρον κάμπινγκ της περιοχής.

Χιονοθύελλα στον Όλυμπο

Χιονοθύελλα εν μέσω καλοκαιριού σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στον Όλυμπο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το πρωτόγνωρο για την εποχή φαινόμενο δυσχέρανε τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ, η οποία από το βράδυ του Σαββάτου αναζητούσε έναν Ρουμάνο ορειβάτη, που επιχείρησε να ανέβει στην κορυφή του βουνού αλλά εγκλωβίστηκε σε πλαγιά.

Μέχρι αργά το βράδυ μέλη της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας αντίστοιχα, επιχειρούσαν στο σημείο για τον εντοπισμό του 30χρονου, που είχε επικοινωνία με τα σωστικά συνεργεία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/293167-Nekros-boskos-apo-to-phoniko-perasma-tes-Medoysas ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...