Νικολόπουλος: Έχουμε ανεξόφλητο χρέος στους μάρτυρες της Γενοκτονίας του Πόντου

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 19ης Μαΐου, που ήταν αφιερωμένες στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, έδωσε το παρόν του ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, πέρα της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της Βουλής, παρέστη και στην Πάτρα στην αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού και  διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

;ς

Με την ευκαιρία της απότισης φόρου τιμής στα θύματα της Τούρκικης θηριωδίας, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η μνήμη παραμένει άσβεστη. Η 19η Μαΐου είναι μέρα πένθους για την γενοκτονία των 350 χιλιάδων Ποντίων. Ένα απαράγραπτο έγκλημα, το δράμα των δραμάτων του Ελληνισμού, ζητάει δικαίωση εδώ κι έναν ολόκληρο αιώνα.  

Οι Τούρκοι διαχρονικά, αμετανόητοι από τις βαρβαρότητες σε βάρος της χώρας μας, αρνούνται να αποδεχθούν τη Γενοκτονία και ταυτόχρονα εκδηλώνουν παντοιοτρόπως τις επεκτατικές βλέψεις τους… υποσχόμενοι νέες  βαρβαρότητες.

Το χρέος προς τους μάρτυρες αδερφούς μας Ποντίους επιτάσσει ν’ αναληφθούν επιτέλους συντεταγμένες πρωτοβουλίες για τη διεθνή και ευρωπαϊκή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Παράλληλα, χρειάζεται να ενταχθούν οι προσπάθειες μεταλαμπάδευσης στα παιδιά μας του Ποντιακού Ψυχικού μεγαλείου. Είναι, συνεπώς, επιβεβλημένο να απομονωθούν οι παραχαράκτες του ιστορικού δράματος των Ποντίων, που εθελοτυφλούν μπροστά στις σφαγές και το αίμα, θεωρώντας ότι μόνο μια απλή… αναστάτωση παρατηρήθηκε εκείνες τις ώρες του αγρίου ξεριζωμού.

Είναι τέλος, έγκλημα καθοσιώσεως οι προσπάθειες που δυστυχώς καταβάλλονται για να παραποιηθούν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας μας. Ας γνωρίζουν οι ανιστόρητοι ότι η λήθη και η παραχάραξη της Γενοκτονίας των Ποντίων είναι μία δεύτερη συνεχόμενη γενοκτονία»!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/284843-Nikolopoylos-Echoyme-anexophleto-chreos-stoys-martyres-tes-Genoktonias-toy-Pontoy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...