Νικολόπουλος: Ποιος ελέγχει τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποχωρούν;

Ανυπαρξία μηχανισμών ελέγχου, για την εφαρμογή της νομοθεσίας, στα μέλη των ανεξάρτητων αρχών, όταν αποχωρούν, μετά τη λήξη της θητείας τους, καταγγέλλει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση, με αφορμή τη λήξη της θητείας των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπενθυμίζοντας ότι ο νομοθέτης προβλέπει «αυστηρές προδιαγραφές» για την απασχόληση των μελών της, μετά την αποχώρηση τους, απαγορεύοντας ρητά, την παροχή, με άμεσο ή και έμμεσο τρόπο, την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών ή την κατάληψη παχυλά αμειβόμενων θέσεων σε εταιρίες, που είχαν ελέγξει στη διάρκεια της θητείας τους. Όπως επισημαίνει, μάλιστα, ο κος. Νικολόπουλος, «ο νόμος είναι εξαιρετικά αυστηρός», ορίζοντας πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, πλην όμως «ουδείς ελέγχει την εφαρμογή του νόμου». Μια κατάσταση που δημιουργεί αισθήματα ευτυχίας στα καρτέλ, αλλά όχι στους υπόλοιπους Ελληνες. Γι` αυτό και καλείται ο αρμόδιος υπουργός να πράξει τα δέοντα, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και ο σχετικός έλεγχος να μην περιοριστεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά να επεκταθεί και «σε κάθε ανεξάρτητη αρχή, που διέπεται από ανάλογη νομοθεσία».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/282436-Nikolopoylos-Poios-elegchei-ta-mele-tes-Epitropes-Antagonismoy-poy-apochoroyn ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...