Ντάισελμπλουμ: Δίχως ΔΝΤ, η Ολλανδία φεύγει από το ελληνικό πρόγραμμα!

Τέλος, στην στήριξη του ελληνικού προγράμματος, από την Ολλανδία, αν δεν συμμετάσχει και το ΔΝΤ, προειδοποιεί ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ! Ο ίδιος όντας και υπουργός Οικονομικών της χώρας, μιλώντας στο Ολλανδικό  Κοινοβούλιο, τόνισε ότι «η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη».

«Η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής, ότι αν το ΔΝΤ δεν θα λάβει μέρος ή θα αποσυρθεί, τότε η στήριξη στο πρόγραμμα θα χαθεί», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.  Μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική Οικονομία, το χάσμα Ευρώπης και Ταμείου, φαίνεται μεγαλύτερο από ποτέ. Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που με δήλωσή τους, είχαν αντιδράσει στα στοιχεία της Έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς την, ως ξεπερασμένη και σκληρή.

Σε δήλωσή του  στο Ολλανδικό δίκτυο RTLZ, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «Θα ήθελα να είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να είναι ειλικρινείς. Και το ΔΝΤ ζητά μεγάλες θυσίες από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων περικοπών στον προϋπολογισμό».

Για το καυτό ζήτημα του ελληνικού χρέους ανέφερε πως έχει ήδη γίνει  ελάφρυνση και εάν κριθεί απαραίτητο θα γίνει περισσότερη, αλλά πρέπει και η Αθήνα να προχωρήσει τα μέτρα. Συγκεκριμένα,  αυτό θα γίνει εφόσον οι Έλληνες παραμείνουν «εποικοδομητικοί».  Σε κάθε περίπτωση, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «κούρεμα», στο χρέος, αλλά μόνο διαχείριση, με το επόμενο βήμα να είναι η περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...