Ντάισελμπλουμ: Πριν το τέλος του επόμενου μήνα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία

Γέρουν

“Η β’ αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για το ελληνικό ζήτημα, ότι η β’ αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα.

Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία» σε τεχνικό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πριν το τέλος του επόμενου μήνα, ελπίζω να ανακοινώσω τη συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση».

«Εργαζόμαστε διαρκώς, ώστε να βρίσκονται λύσεις για την Ελλάδα και την Ε.Ε.» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι «έχουν επιτευχθεί πολλά κατά την πρώτη φάση του προγράμματος», με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμπιστοσύνης και τη θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Αναφερόμενος στα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος, επανέλαβε ότι οι παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστούν το 2019, ενώ οι αντίστοιχες για το αφορολόγητο το 2020, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα,τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια.

Κάνοντας ειδική μνεία στην αγορά εργασίας, έθεσε ως βασικό στόχο αφενός την προστασία των εργαζομένων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αφετέρου την ενίσχυση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις περί «σπατάλες χρημάτων σε ποτά και γυναίκες», διαμήνυσε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν» και «να προκαλέσω νέες διχόνοιες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/281134-Ntaiselmploym-E-b-axiologese-echei-kathysteresei-idiaiter ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...