Νύχτες καλοκαιριού στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη

Νύχτες καλοκαιριού στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
Ένα καλοκαιρινό Φεστιβάλ προσθέτει φέτος στις δραστηριότητές του το Μουσείο Μπενάκη. Στο αίθριο του κτιρίου της οδού Πειραιώς το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ, βραβευμένες ταινίες που έχουν σχέση με την τέχνη, τη μόδα, τη γαστρονομία, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν και συναυλίες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, από τις 9 ως τις 27 Ιουλίου του 2013, έχουν προγραμματιστεί 16 προβολές, ανάμεσά τους και 12 πρεμιέρες για την Ελλάδα.

Αυτές περιλαμβάνουν:

    Mια μοναδική κινηματογραφική εικονική επίσκεψη στην sold out έκθεση «The exhibition- Munch 150», αφιερωμένη στον διάσημο ζωγράφο, η οποία παρουσιάζεται αυτή την εποχή στο Εθνικό Μουσείο και στο Μουσείο Munch του Όσλο (9 Ιουλίου).
    Tη συναυλία-gala της Άννα Νετρέμπκο και του Ντμίτρι Χβοροστόβσκι, σε ζωντανή μετάδοση από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας (11 Ιουλίου).
    Tη βραβευμένη στο Stratford Festival θεατρική παραγωγή «Τhe Tempest», με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Πλάμερ (14 Ιουλίου).
    Την ταινία του σκηνοθέτη Μπρετ Μόργκεν «Crossfire Hurricane», η οποία ταξιδεύει τον θεατή στο σύνολο της καριέρας του θρυλικού συγκροτήματος, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα, μέσα από συναυλίες, συνεντεύξεις, ανέκδοτο αρχειακό υλικό και το συγκρότημα να σχολιάζει όλες τις σκηνές (15 Ιουλίου).
    Την αποκαλυπτική ταινία «Exit Through the Gift Shop» του Banksy για τον χώρο του γκράφιτι. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ ή μήπως για μυθοπλασία; Μέχρι και σήμερα, κανείς δεν ξέρει (16 Ιουλίου).
    Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «We steal secrets -the Wikileaks Story», το οποίο αναφέρεται στη δράση, τους στόχους, τις αρχές και τις μεθόδους της Wikileaks. Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με γνωστούς συγγραφείς, πολιτικούς και δημοσιογράφους (18 Ιουλίου).
    Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Almeida, Μάικλ Ατένπορο, μεταφέρει τη μεγαλύτερη τραγωδία του Σαίξπηρ στη σκηνή. Ο λόγος για τον Βασιλιά Ληρ με τον ηθοποιό Τζόναθαν Πράις στον πρωταγωνιστικό ρόλο (21 Ιουλίου).
    Tο ντοκιμαντέρ «Bruce Springsteen & I», το οποίο παρουσιάζει τον καλλιτέχνη, τη μουσική του, τις ζωντανές εμφανίσεις και τους θαυμαστές του. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι μία παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ Ρίντλεϊ Σκοτ (Θέλμα και Λουίζ, Ο Μονομάχος), θα προβληθεί το βράδυ της 22ας Ιουλίου σε πάνω από 300 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα αποκλειστικά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ (στις 22 και 25 Ιουλίου).

    Η Άννα Γουίντουρ, θρυλική αρχισυντάκτρια της Vogue, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της μόδας η οποία κρυμμένη πίσω από τα χαρακτηριστικά γυαλιά της δεν έχει επιτρέψει σε κανέναν άλλο να έχει άποψη για το περιοδικό της. Η ταινία του Ρ.Τζ. Κάτλερ μάς δίνει πρόσβαση στην διαδικασία δημιουργίας του περιοδικού και πιο συγκεκριμένα του πιο καυτού τεύχους της χρονιάς, αυτό του Σεπτεμβρίου (26 Ιουλίου).

Κάθε Σάββατο το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη θα μετατρέπεται σε συναυλιακό χώρο με ζωντανές εμφανίσεις των Μαρίζα Ρίζου (και την εννεαμελή μπάντα της) στις 13 Ιουλίου, The Burger Project (20 Ιουλίου) και Κωστή Μαραβέγια (Maraveyas Ilegal, 27 Ιουλίου).

Στον χώρο του Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί αρχικά να απολαύσει ένα δωρεάν ποτό και στη συνέχεια να παρακολουθήσει τις προβολές από τα άνετα τραπεζάκια, που θα έχουν τοποθετηθεί ειδικά στον χώρο του αίθριου, με τη συνοδεία κοκτέιλ και πιάτων, όπως διαβάσαμε στο in.gr.

Επιπλέον, από το διοργάνωση διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP Love Couches δύο ατόμων.

Πριν και μετά από κάθε προβολή, DJ του Pepper 96.6 θα παίζουν μουσική.

Πληροφορίες

Ημερομηνίες: 9 – 27 Ιουλίου, 2013
Εισιτήρια προβολών: 10 ευρώ (κανονικό) / 15 ευρώ (VIP – διατίθενται ανά δύο άτομα) – περιλαμβάνεται ένα δωρεάν ποτό
Εισιτήρια συναυλιών: 10 ευρώ (προπώληση) / 12 ευρώ (στην είσοδο)
Ταμεία: Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ.Σοφίας | Πειραιώς 138) καταστήματα Public
Online: www.public.gr
www.benaki.gr & www.benakisummerfestival.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...