Ν. Παππάς: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση Mobile World Congress

Ν. Παππάς: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση Mobile World Congress

Η Ελλάδα έχει πολύ δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών Mobile World Congress, που διοργανώνεται στην Βαρκελώνη, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας προς την παγκόσμια κοινότητα ότι η χώρα μας ανακάμπτει με όρους αξιοποίησης της διεύρυνσης των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, που επισκέφθηκε σήμερα το ελληνικό περίπτερο.

Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες χώρες που ανταγωνίζονται στο διεθνές στερέωμα στο επίπεδο των ψηφιακών τεχνολογιών, επισήμανε ο υπουργός, τονίζοντας ότι υπάρχουν ήδη αποφάσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τεράστιες επενδύσεις στον τομέα της ευρυζωνικότητας.

Θα επενδυθούν 4 δισεκ. ευρώ μέχρι το 2022 σε αυτόν το κλάδο. Ξεκινάμε και εμείς όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα πιλοτικά προγράμματα εφαρμογής του 5G, που θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία, τον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε καθώς και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις δημόσιες υπηρεσίες, και (αυτό) θα βελτιώσει τη ζωή των πολιτών, είπε ο κ. Παππάς.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν μαζί με τον κ. Παππά ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστος Σίμος.

Την Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο τέως γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στον Βόρειο τομέα της Αθήνας Νίκος Κωστόπουλος. Σε δήλωση του, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της χώρας με εθνικό περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών, με την εκπροσώπηση εταιριών τεχνολογίας αιχμής.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει συνέπεια στην εξωστρέφεια του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων, να τίθενται στόχοι στις εθνικές αποστολές και να υπάρχουν απτά οικονομικά αποτελέσματα, ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος και προσέθεσε: «Η πολιτεία θα πρέπει να στηρίζει την εξωστρέφεια στην στρατηγική των επιχειρήσεων και την καινοτομία».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355337-N-Pappas-Dynamike-paroysia-tes-Elladas-sten-ekthese-Mobile-World-Congress ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...