Ξεκίνησαν οι διασώσεις στη Χαλκιδική – Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ξεκίνησαν οι διασώσεις στη Χαλκιδική – Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, έγινε διάσωση πέντε ατόμων από την περιοχή της Αχλάδας, όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες. Οι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφος στη Σάρτη, όπως αναφέρει το halkidikinews. Στην περιοχή της Αχλάδας επιχείρησε ελικόπτερο προκειμένου να σωθούν τα σπίτια.

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά έφτασε στις παρυφές της Σάρτης και πολλοί κάτοικοι, ανήσυχοι, από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στην περιοχή βρίσκονται 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα. Στις 6 το απόγευμα τα καναντέρ αποχώρησαν και έχει μείνει μόνο ένα ελικόπτερο. Επειδή η νύχτα θα είναι μακρά ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στην περιοχή έχουν έρθει 3 ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση.  

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345599-Xekinesan-oi-diasoseis-ste-CHalkidike-Katoikoi-egkataleipoyn-ta-spitia-toys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...