Ξεκινά από 1 Οκτωβρίου 2011 ο δεύτερος κύκλος του Νέου Επενδυτικού Νόμου

Ξεκινά από 1 Οκτωβρίου 2011 ο δεύτερος κύκλος του Νέου Επενδυτικού Νόμου

Θ. Μωραΐτης: «Νέα εποχή στις σχέσεις επενδυτών και δημοσίου»

Διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, με το νέο θεσμικό πλαίσιο

Ενεργοποιείται από 1 Οκτωβρίου 2011 η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη 2η φάση του Νέου Επενδυτικού Νόμου (Ν. 3908/2011).

Mε αφορμή την εξέλιξη, ο  Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, δήλωσε σχετικά: «ο Νέος Επενδυτικός Νόμος συνιστά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις επενδυτικές αποφάσεις των επιχειρήσεων και για τη στήριξη ποιοτικών, βιώσιμων και παραγωγικών επενδύσεων. Το νέο θεσμικό πλαίσιο εγγυάται τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα, την αντικειμενικότητα και την ταχύτητα των προβλεπόμενων διαδικασιών. Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμου, οι επιχειρηματίες είναι σε θέση να γνωρίζουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της πρότασή τους, το ύψος της κρατικής ενίσχυσης που θα λάβουν εφόσον υπαχθούν και το χρόνο καταβολής της ενίσχυσης, εντός ενός εξαμήνου μετά την υποβολή του επενδυτικού του σχεδίου. Είμαστε περήφανοι διότι η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του πρώτου κύκλου του νέου επενδυτικού νόμου ολοκληρώθηκε εγκαίρως τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που είχαμε θέσει εξαρχής ως προς τη διαφάνεια και την ταχύτητα διεκπεραίωσης και αξιολόγησης των αιτήσεων. Μια νέα εποχή ανατέλλει στις σχέσεις επενδυτών και δημοσίου».

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του Επενδυτικού Νόμου (Γενική Επιχειρηματικότητα, Περιφερειακή Συνοχή, Τεχνολογική Ανάπτυξη) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου2011 ώστε να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι, για τη γενική κατηγορία των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (άνω των 50εκ.), προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επισημαίνεται ότι οι συνολικά διαθέσιμοι πόροι της κρατικής ενίσχυσης για τη 2η φάση του Επενδυτικού Νόμου ανέρχονται συνολικά σε 3,27 δις €, εκ των οποίων 2,37 δις € υπό τη μορφή φοροαπαλλαγών και 900 εκ € υπό τη μορφή επιχορηγήσεων κεφαλαίου και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Ήδη, η πρώτη προκήρυξη των γενικών καθεστώτων που εγκαινίασε την υλοποίηση του νέου Επενδυτικού Νόμου τον περασμένο Μάιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στο Νόμο. Μάλιστα, το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν αξιολογηθεί και από αυτά εξήντα τρία επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 402.015.074 € που δημιουργούν 497 θέσεις εργασίας έχουν ήδη εγκριθεί.

Όσοι επενδυτές κατέθεσαν την επενδυτική τους πρόταση στην Κεντρική Υπηρεσία και στην Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης (Θεσ/νίκη) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr για να ενημερώνονται με τους κωδικούς που διαθέτουν, μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ιστοσελίδας, για την τελική αξιολόγηση της πρότασής τους. Τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό ] ]>



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...