Ξεκινά το πρόγραμμα κατασκηνώσεων για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους!

Την έναρξη κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους  στις αρχές Ιουλίου, ανακοινώνει το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας (παιδιά και ηλικιωμένοι με χαμηλά εισοδήματα ή που έχουν ανάγκη φροντίδας και  παιδιά ή ενήλικες ΑμεΑ).

Συνολικά δώδεκα δήμοι στην χώρα επιχορηγούνται με ένα συνολικό ποσό 2.475.000 ώστε από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου να προσφέρουν δημιουργικές δράσεις αναψυχής σε περίπου 10.000 άτομα (5.500 παιδιά, 1.500 ηλικιωμένοι και 3.000 ΑμεΑ), οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στους χώρους των κατασκηνώσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, για πρώτη φορά, στα μέσα Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη εκπροσώπων των Δήμων, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, Δ. Καρέλλα, προκειμένου να προετοιμασθεί έγκαιρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υλοποίηση του προγράμματος.                 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289867-Xekina-to-programma-kataskenoseon-gia-paidia-AmeA-kai-elikiomenoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...