Οι «γύπες» των αγορών, κυκλώνουν Ελλάδα και Ευρώ!

«Τα κοράκια πηγαίνουν εκεί που υπάρχουν πτώματα»

Ευκαιρίες για κερδοσκόπους γεννάει η καθυστέρηση στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης! Όσο η διαπραγμάτευση συνεχίζεται χωρίς να παράξει θετικό αποτέλεσμα, εντείνεται η αβεβαιότητα και οι επενδυτές των αγορών γίνονται «νευρικοί». Η οικονομία αναπτύσσεται σε κλίμα σταθερότητας, αλλά ο λύκος χαίρεται στην «αναμπουμπούλα» και τα μεγάλα κερδοσκοπικά Funds, από όλο τον κόσμο, ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Αν δεν κλείσει, η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, οι επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά, θα αρχίσουν να πουλάνε, φοβούμενοι ένα νέο 2015 και οι τιμές θα αρχίσουν να καταρρέουν. Τότε θα «χτυπήσουν», αγοράζοντας μετοχές, ομόλογα, δάνεια και ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί!

Ακόμα χειρότεροι είναι οι διαχειριστές των μεγάλων Funds, που βλέπουν την ελληνική κρίση να επηρεάζει σημαντικά το ευρώ και μία επιδείνωση της θα μπορούσε να γίνει χρυσορυχείο, αν γίνουν οι σωστές βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις, το λεγόμενο «σορτάρισμα» του Ευρώ.  Ο πραγματικός κίνδυνος, είναι αν για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, χρησιμοποιήσουν τις μεγάλες διασυνδέσεις τους, στους εμπλεκόμενους φορείς, για να φτάσουν Ελλάδα και Ευρώ, στο χείλος του γκρεμού!

Η αρχή έχει γίνει, με τα κοράκια των αγορών, να χτυπάνε την πόρτα ελληνικών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την τοποθέτησή τους στην ελληνική αγορά, για να προωθήσουν την επόμενη φάση των σχεδίων τους.

Για την επόμενη φάση, έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα και αν οι εταίροι τους στους Θεσμούς, σπάσουν τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, τότε θα μπορούν να  αρπάξουν τις  ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από την κομπίνα των «κόκκινων» δανείων! 

Οι δανειστές, έχουν απαιτήσει τα μέτρα που τους έχει παραγγείλει η μαφία των διεθνών τοκογλύφων, για να πάρουν στον έλεγχό τους τις τράπεζες. Τώρα, αρχίζει να βγαίνει στο φώς, το σχέδιο για να πάρουν τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό θα γίνει μέσα από την αγορά των δανείων τους, που θα τους επιτρέψει να μπουν στα Δ.Σ. και να τα ελέγξουν!  Οι δανειστές, υπό την απειλή του «Grexit» κατάφεραν  να έχει περάσει άνοιγμα της δευτερογενούς αγοράς δανείων και μόλις αρχίσει η πώληση των δανείων στα Funds, μέσω της αναγκαστικής ρύθμισης οφειλών με απόφαση των πιστωτών, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, θα πέσουν στην παγίδα των ξένων πολυεθνικών που βλέπουν ευκαιρία για επιθετικές εξαγορές!

 Ο εκβιασμός είναι έτοιμος και οι περισσότερες, μεγάλες επιχειρήσεις, που δεν θα μπορούν να ξεπληρώσουν τους δανειστές τους, θα πέσουν η μία μετά την άλλη, στα χέρια των οικονομικών εκτελεστών!  Είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται δεκάδες Funds, κάθε λογής, που ήδη έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν μεγάλο κομμάτι της ελληνικής αγοράς. Κάποιος μπορεί να μην καταλαβαίνει, αφού η οικονομία δεν πάει καλά, γιατί θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα;  Η απάντηση είναι απλή, τα κοράκια πηγαίνουν εκεί που υπάρχουν πτώματα…

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271231-Oi-gypes-ton-agoron-kyklonoyn-Ellada-kai-Eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...