Οι Ευρωπαίοι βλέπουν έξοδο στις αγορές από το 2017, για την Αθήνα!

QE από τον Ιούλιο για την Ελλάδα, βλέπει η Wall Street Journal

«Δεν θα ήταν έκπληξη αν η επίσπευση των διαδικασιών για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οδηγούσε σε μία δοκιμαστική έκδοση πολύ πριν από το τέλος του έτους, ίσως και πριν από τον Σεπτέμβριο», λένε  διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, προσκείμενοι στο επιτελείο του προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ!

Αν τα πράγματα πάνε καλά με το χρέος, η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές ακόμα και μέσα στο 2017, εκτιμούν από την Ευρώπη, την ώρα που δημοσίευμα της Wall Street Journal, γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν τα κατάλληλα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει δημοσίευμα της που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

 

Στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Η Ελλάδα βλέπει έκδοση ομολόγων εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία σχετικά με το χρέος», αναφέρεται ότι η γενική διευθύντρια ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και η Καγκελάριος Μέρκελ, έχουν συμφωνήσει  από τον Φεβρουάριο να βρουν λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ θα αγόραζε πιθανότατα ελληνικά ομόλογα αξίας μόνο 3 έως 4 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, μία τέτοια κίνηση θα αποκαθιστούσε σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη στο ελληνικό χρέος, δήλωσε η πηγή στην WSJ, προσθέτοντας, ότι  «Πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων είναι απρόθυμοι να επενδύσουν σε ελληνικά στοιχεία ενεργητικού χωρίς ένα τέτοιο μήνυμα».

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται  ότι η αισιοδοξία πως μία συμφωνία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος μίας επταετίας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής αναστάτωσης στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ισχυρό ράλι σε ελληνικά στοιχεία ενεργητικού. Ήδη η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά,  αυξήθηκε σήμερα για 13η συνεδρίαση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια άνοδος από το 1991. Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν μεγάλο ράλι τις τελευταίες εβδομάδες με την προοπτική μίας νέας συμφωνίας. Η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε σχεδόν στο μισό από τα μέσα Φεβρουαρίου, στο 5,2%, σύμφωνα με το Tradeweb.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283442-Oi-Eyropaioi-blepoyn-exodo-stis-agores-apo-to-2017-gia-ten-Athena ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...