Οι Ευρωσοσιαλιστές, η πρόσκληση στον Τσίπρα, η απομόνωση της Φώφης και ο αυτοεξευτελισμός Παπανδρέου- Ανδρουλάκη

Οι Ευρωσοσιαλιστές, η πρόσκληση στον Τσίπρα, η απομόνωση της Φώφης και ο αυτοεξευτελισμός Παπανδρέου- Ανδρουλάκη

Tου Γ. Λακόπουλου

Προσέξτε κάτι πλάκες. Ο Αλέξης Τσίπρας προσκλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα και αντέδρασαν οι … φίλοι του Μητσοτάκη: την έπεσαν στην Λούκα Κατσέλη που τη διοργανώνει.
Συμπαράσταση στη Φώφη που βγαίνει διαρκώς στο περιθώριο; Ή κάποιο άλλο ζόρι τραβάει ο Νεομητσοτακισμός με τις προσκλήσεις που παίρνει ο Τσίπρας;

Τις προάλλες βγήκαν στα κεραμίδια οι Γεωργιάδηδες με την επίσημη πρόταση για Νόμπελ στον Πρωθυπουργό και «προειδοποίησαν» τη Σουηδική Ακαδημία ότι θα… ρεζιλευτεί αν τολμήσει. Γελοιότητα, αλλά και ωραίοι πατριώτες- το είχαν κάνει και με τον Καζαντζάκη.

Τώρα έβαλαν μια κυρία που νομίζει ότι είναι πολιτικός να κάνει σκηνή στους Ευρωσοσιαλιστές που προτείναν τον Πρωθυπουργό της χώρας της για τη διάκριση Ξεφτίλα…

Οι στενές σχέσεις των Ευρωσοσιαλιστών με τον Τσίπρα προκαλούν ταραχή στην Αθήνα. Τι θέλουν με τον νεοκομμουνιστή και τον οπαδό του Μαδούρο, που λένε οι θεωρητικοί του σοσιαλισμού Φώφη και Λοβέρδος;
Ως τώρα πρόβλημα είχε το ΚΙΝΑΛ. Τώρα κλωτσάει εμμέσως και η ΝΔ. Και προσπαθεί προκαταβολικά να περιορίζει την πολιτική σημασία της εκδήλωσης στις 4 Μαρτίου. Αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους.

Και οι πέτρες στην Ευρώπη ξέρουν ότι στο χώρο των Ευρωσοσιαλιστών η Φώφη Γεννηματά είναι περιθωριακό πρόσωπο. Άλλωστε μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι ακόμη το … ΠΑΣΟΚ -που δεν υπάρχει. Αλλά από το 2015, που πρωτοεμφανίσθηκε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη ζύγισαν και τη έκοψαν. Έκτοτε καλείται τυπικά ως ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν δίνει κανείς σημασία στην παρουσία της..

Για τους Ευρωσοσιαλιστές ο φυσικός εκπρόσωπος της ελληνικής Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα είναι ο Τσίπρας και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Όλοι ξέρουν ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα επιδιώκει να εντάξει στις γραμμές του τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την εποχή του Σουλτς έχουν ξεκαθαρίσει στη Γεννηματά ότι είτε θα συμπράξει μαζί του είτε θα την απομονώσουν. Ήδη το κάνουν, έχοντας τον Αλέξη Τσίπρα πρώτο τραπέζι πίστα σε κάθε συνεδρίαση και εκδήλωση τους.

Για την τυπική πρόσκληση ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ το εμπόδιο ήταν ως τώρα η σύμπραξη του κυβερνώντος κομμός με τον Καμμένο. Τώρα που βγήκε από τη μέση οι δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα. Αυτό βάζει στο ράφι τη Γεννηματά και το υπό διάλυση κόμμα της.

Προσθέτει όμως και μια ακόμη δυσκολία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο ακόμη και οι επιτελείς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κουμπώνονται- ειδικά μετά τη εθνικιστική εκτροπή του στο Μακεδονικό. Γι’ αυτό ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ έσπευσε να συνεπικουρήσει το κλυδωνιζόμενο ΚΙΝΑΛ.

Το απαγορευτικό συμμετοχής στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικούς Κόμματος, εφόσον μετέχει και ο Τσίπρας, συνιστά γελοιότητα. Αυτή τη φορά -τη δεύτερη με παρόντα τον επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, επί ελληνικού εδάφους- εξελίσσεται σε πραγματικό αυτοεξευτελισμό διαφόρων.

Η Φώφη δεν θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς, γιατί σ’ αυτές τις εκδηλώσεις ειδικά στο εξωτερικό, δεν έχει τι να κάνει: δεν μπορεί να μιλήσει με κανέναν, δεν ξέρει τα θέματα και δεν της δίνει και σημασία κανένας. Πρόσφατα πήγε να μιλήσει στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και από τους 189 βουλευτές ανταποκρίθηκαν μόλις…. 7 ! Το κακό είναι ότι η κυρία παίρνει μαζί της στο γκρεμό και άλλους.

Πρώτα τον Γ. Παπανδρέου, που κάνει διαρκώς τούμπες σαν Αρλεκίνος μπροστά της, για τον βάλει σε ψηφοδέλτιο και να βγει άκοπα βουλευτής. Τον ανάγκασε να κάνει δήλωση κατά του Τσίπρα, που … τάχα θέλει να τον κάνει επίτροπο. Αλλά αυτός θα προτιμήσει να «ανασυγκροτήσει την προοδευτική παράταξη» που διέλυσε! Ως βοηθός της Φώφης . Πρώην πρωθυπουργός σου λέει.

Τώρα υπέκυψε στην απαγόρευσή της να μην πάει στην εκδήλωση της 4ης Μαρτίου στη οποία επιδίωκε ο ίδιος να πάει ως… Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνεργάζεται με το ΕΣΚ. Η κατηφόρα αυτού του ανθρώπου δεν έχει τέλος.

Μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης ο μόνος πραγματικός ευρωβουλευτής που έχει το κόμμα της Φώφης – από εκεί και πέρα καλύτερα να μην μιλάμε-με πυκνή δράση στο Ευρωκοινοβούλιο και καλό όνομα στους Ευρωσοσιαλιστές. Θα απουσιάσει όμως από την εκδήλωση. Δεν το επιτρέπει η Φώφη από την οποία εξαρτάται η υποψηφιότητά του. Πήρε 45% απέναντι της για την ηγεσία και τη ρωτάει σε ποιες εκδηλώσεις θα παρίσταται. Κρίμα.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι η Γεννηματά νομίζοντας ότι θα μειώσει την αξία της συγκεκριμένης εκδήλωσης- από άγνοια στα ευρωπαϊκά, αλλά ίσως και από προσωπικό κόμπλεξ απέναντΙ στην Λούκα Κατσέλη- έβαλε τον πορτ παρόλ της Χρηστίδη να το κάνει χειρότερο: χαρακτήρισε τον Μπούλμαν «απερχόμενο επικεφαλής της ευρωομάδας» και την εκδήλωση «ιδιωτικό πάρτι».

Το παλικάρι –τώρα θα πείτε: ό,τι του λένε, λέει– το προχώρησε λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μια σειρά Ευρωπαίων παραγόντων τον στηρίζουν, αλλά δεν είναι έτσι. Η κ. Κέλερ, των Πρασίνων δεν τον είδε όταν ήρθε στην Αθήνα». Εδώ κατεβαίνουν τα μολύβια… Τα υπόλοιπα ανάγονται στη σφαίρα των συνοικιακών αντιδράσεων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355518-Oi-Eyrososialistes-e-prosklese-ston-Tsipra-e-apomonose-tes-PHophes-kai-o-aytoexeytelismos-Papandreoy-Androylake ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...