Οι «μικρολεπτομέρειες» που κάνουν τη διαφορά της κυβέρνησης Τσίπρα

Οι «μικρολεπτομέρειες» που κάνουν τη διαφορά της κυβέρνησης Τσίπρα

Της Ελένης Τσερεζόλε

 

Οσο κι αν ωρύονται περί του αντιθέτου, ΝΔ και λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά σε συγκεκριμένες αποφάσεις με θετικό πρόσημο για τους πολίτες. Μία από αυτές σχετίζεται με ένα θέμα μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας, την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ένα θέμα που η διαπραγμάτευσή του κράτησε μήνες, έγινε αντικείμενο μεγάλης σπέκουλας από την αντιπολίτευση, που έλπιζε ότι θα καταρρεύσει για να μπορέσει να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση. Φευ, η συζήτηση ολοκληρώθηκε προχθές μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών, κλείνοντας τις τελευταίες, τεχνικές εκκρεμότητες. Τώρα, την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα μπαίνει στην τελική ευθεία, πηγαίνοντας στη Βουλή για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που είναι θετικό υπέρ των πολιτών, οφείλει πολλά στη δουλειά που κάνει εδώ και καιρό ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Ήταν εκείνος που από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τις τράπεζες και τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί μια λύση που θα προστατεύει τη λαϊκή κατοικία. Λύση που τελικά βρέθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και εγγράφοντας άλλο ένα θετικό έργο στον απολογισμό της κυβέρνησης, παρά τη συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και παραπληροφόρησης που επιχειρούν συστηματικά ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, κ.α.. Η αλήθεια είναι, όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε «ένα κοινωνικό κράτος που η Ελλάδα δεν είχε ποτέ», εξηγώντας «ότι είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε μια ολοκληρωμένη και σοβαρή κοινωνική πολιτική».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μιλώντας πρόσφατα για το επίδομα ενοικίου και δανείου, έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός «ψηφιακού κράτους πρόνοιας» καθώς οι πολίτες θα αρχίσουν να τα λαμβάνουν μέχρι το τέλος του μήνα με διαφανείς, άμεσες ηλεκτρονικές διαδικασίες. Η ίδια επισήμανε ότι σε σχέση με πέρσι που το ποσό για τα οικογενειακά επιδόματα ήταν 650 εκατ. ευρώ, φέτος χάρη στην αλλαγή της αρχιτεκτονικής του επιδόματος για να αφορά όσο το δυνατόν περισσότερους, αυτό ανέρχεται πλέον στα 1,1 δισ. ευρώ. «Ενώ πέρυσι το έπαιρναν 1.400.000 παιδιά, φέτος το παίρνουν 1.660.000 παιδιά. Αντί των 40, 25 ή 13 ευρώ για το παιδί, τώρα είναι 70, 50 ή 23. Ψηφιακά και δίκαια, χωρίς φακέλους αριστερά-δεξιά, για όλα τα παιδιά», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Φυσικά όλα αυτά είναι «παρωνυχίδες» για τους επαγγελματίες της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης. «Μικρολεπτομέρειες» στις οποίες φυσικά η ΝΔ είναι αλλεργική γιατί αφορούν τους κοινωνικά αδύναμους και ευάλωτους. Κάτι που δεν ισχύει φυσικά για τους κανονικούς ανθρώπους, τους πολίτες που καταλαβαίνουν ότι τούτη η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες να καλυτερέψει, όσο είναι δυνατόν, καταστάσεις ετών για τις οποίες δεν φέρει ευθύνη. Οικοδομεί νέο προνοιακό πλαίσιο, νέα δεδομένα, νέους θεσμούς. Ό,τι ακριβώς σιχαίνονται οι νεοφιλελεύθεροι και όσοι υποστηρίζουν αυτόν τον πόλο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/355146-Oi-mikroleptomereies-poy-kanoyn-te-diaphora-tes-kyberneses-Tsipra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...