Οι νυχτερίδες… κολυμβητές!

Μια νυχτερίδα δεν μπορεί να βάλει μέσα την γλώσσα της μετά από μια δροσερή βουτιά.

Χιλιάδες νυχτερίδες έχουν μετακινηθεί στην άκρη της «Upper Lake» στο Βοπαλ της Ινδίας καθώς η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 45ο C.
Αυτή είναι η στιγμή που μία  χαριτωμένη νυχτερίδα έχει  κολλήσει την γλώσσα της έξω για την κάμερα μετά από μια δροσερή βουτιά σε μια λίμνη για να ξεφύγει από το καλοκαίρι της Ινδίας.

Μερικές φορές την ημέρα, οι νυχτερίδες φρούτων μπαίνουν από τα κλαδιά των γύρω δέντρων και φτάνουν στο νερό για να κρυώσουν πριν «κρεμαστούν για να στεγνώσουν».

Οι νυχτερίδες είναι θερμόαιμα θηλαστικά και – όπως και οι άνθρωποι – αντιμετωπίζουν θάνατο από αφυδάτωση αν οι θερμοκρασίες αυξηθούν σε 45ο  C.

Κάνοντας μια γρήγορη βουτιά, στην συνέχεια εκτοξεύονται με τα πτερύγια-φτερά τους μακρυά και έτσι αποφεύγουν τον κίνδυνο θερμοπληξίας, σε σχέση με άλλες νυχτερίδες.

Οι νυχτερίδες φρούτων έχουν πολύ μεγάλες γλώσσες που ξετυλίγονται όταν τρώνε και είναι τοποθετημένες εσωτερικά γύρω από τα πλευρά τους όταν δεν τις χρησιμοποιούν.

Αν η θερμοκρασία είναι άνω των 45ο C, οι νυχτερίδες πέφτουν από τα δένδρα και πεθαίνουν. Αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό σε αυτήν την περιοχή.

Αυτές οι νυχτερίδες όμως, μένουν κοντά στην «Upper Lake» έτσι κάνουν μια βουτιά , βρέχονται και γυρνάνε να κρεμαστούν στα δένδρα.
Αυτό το κάνουν πολλές φορές μέσα στην μέρα για να διατηρούνται δροσερές.

Με το τέλος του καλοκαιριού, οι νυχτερίδες αυτές, μεταναστεύουν στην ζούγκλα που βρίσκεται κοντά στο Βοπαλ και επιστρέφουν μετά τις βροχές.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/280709-Oi-nychterides-kolymbetes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...