Ομοσπονδία: Η καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο έγινε βιαστικά και με υπέρμετρο συνδικαλιστικό ζήλο

omospondia

Θέμα: ΄Άνοιγμα καταστημάτων το Σάββατο στη Ναύπακτο’’

  Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων  Ναυπακτίας και Δωρίδας με αφορμή τη καταγγελία του Εργατικού Κέντρου στην Αστυνομία και την καταγραφή των ‘’παραβατών’’ για το άνοιγμα των καταστημάτων το Σάββατο το βράδυ 12/8/2017 , στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου ΄΄Λευκή Νύχτα στην Ναύπακτο΄’’ δηλώνει απερίφραστα την συμπαράσταση της στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου και σε όλα τα καταστήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, και τους συγχαίρουμε για την απόφαση τους.

Το άνοιγμα των καταστημάτων  τα Σαββατόβραδα του Αυγούστου, νομίζουμε ότι εναρμονίζεται στην προσπάθεια του Δήμου για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, και ανάπτυξη μιας σύγχρονης πόλης, όπως αρμόζει στην Ναύπακτο, αλλά και  όπως συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος ,διαφημίζοντας την προσπάθεια αυτή, καταφέραμε το βράδυ του Σαββάτου να γίνει το αδιαχώρητο στους δρόμους της πόλης και στα καταστήματα τόσο από τους συνδημότες μας όσο και από χιλιάδες επισκέπτες από γειτονικές πόλεις, οι οποίοι ψώνισαν, έφαγαν, διασκέδασαν ,ξοδεύοντας κατά την εκτίμηση μας κάποιες χιλιάδες ευρώ στην τοπική οικονομία, και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας με την υπόσχεση να ξαναέρθουν.

Αντιμετωπίσαμε όμως το λυπηρό φαινόμενο των καταγγελιών του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου στην Αστυνομία ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είναι παράνομο. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή για την οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε βιαστικά από υπέρμετρο συνδικαλιστικό ζήλο και όχι με απόφαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου ή του Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αν υπάρχουν αποφάσεις με αντίστοιχες συνεδριάσεις θα θέλαμε να τις γνωρίζουμε όμως όπως και να είναι θέλουμε να επισημάνουμε στο Εργατικό Κέντρο ότι ζούμε και επιχειρούμε σε μία μικρή κοινωνία όπου όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Οι επιχειρήσεις της πόλης είναι μικρές και λόγω της οικονομικής κρίσης απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων και μάλιστα με τεράστια δυσκολία, οι οποίοι είναι φίλοι και εργάζονται μαζί με τους εργοδότες, για το λόγο αυτό νομίζουμε ότι δεν ζητήθηκε από κανέναν προστασία και οποιαδήποτε διένεξη ή πρόβλημα μπορεί να προκύψει μεταξύ τους είναι σε θέση με σύνεση και δημοκρατικά να την επιλύσουν.

Φίλοι του Εργατικού Κέντρου δεν ζούμε στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, αλλάξτε νοοτροπία , εκσυγχρονιστείτε, παλέψτε για νέας μορφής προβλήματα των εργαζομένων που κόπτεστε, προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της αγοράς και της κοινωνίας, γιατί η ίδια κοινωνία θα σας βάλει στο περιθώριο, γιατί χορτάσαμε και κουραστήκαμε από τον κακό συνδικαλισμό.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας

                                       Θέμης Δαβανέλλος        Κων/νος Αναδιώτης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...