Ομόνοια Ναυπάκτου.Απόδραση από την Καλαμάτα.!! Ηττήθηκαν οι παίδες

Την δεύτερη εκτός έδρας νίκη και τρίτη συνεχόμενη συνολικά έκανε η Ομόνοια Ναυπάκτου στην Καλαμάτα. Νίκησε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου τον Άργη Καλαμάτας 1-3 και παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα μετά από τρεις αγωνιστικές.Το πιο μακρινό εκτός έδρας παιχνίδι της έδωσε η Ομόνοια στο Γήπεδο Τέντας της Καλαμάτας, έχοντας τρεις απουσίες βασικών αφού Θεοφάνης, Μπέκος και Καίσαρης για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν. 

Οι παίκτες του Βασίλη Μανθάτη ξεκίνησαν αδικαιολόγητα αγχωμένοι το παιχνίδι, δεν έπαιξαν καλά παρότι σε όλο το πρώτο σετ ήταν κοντά στο σκορ. Με προβλήματα στην υποδοχή και δυσκολία στο να τελειώσει επιθέσεις έχασε το σετ 25-21.

Παρόμοιο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ με τάσεις βελτίωσης. Λιγότερα τα λάθη για την Ομόνοια, καλύτερη στις επιθέσεις και με μεγάλη βοήθεια από το μπλοκ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να παίζει όμορφο βόλεϊ. Μόνο πρόβλημα το σκορ που το κυνηγούσε ως το σετ μπολ της Καλαματιανής ομάδας στο 24-23 κι ενώ είχαν προηγηθεί 16 ισοπαλίες. Με ψυχραιμία στους τελευταίους πόντους και καθαρό μυαλό στο φιλέ γύρισε το σετ μπολ και πήρε τελικώς το σετ με 24-26.

Παρά την ανεβασμένη ψυχολογία η Ομόνοια εξακολούθησε να κυνηγά το σκορ και στο τρίτο σετ. Αυτά ως το 12-12. Με τον Ρούμπα να πιέζει στο σερβίς και τους Νικολάου και Σχίζα να ανεβάζουν κατακόρυφα της απόδοσή τους η Ομόνοια προηγήθηκε 12-16. Σιγά σιγά και οι υπόλοιποι παίκτες άρχισαν να ανεβαίνουν έχοντας το υπέρ τους σκορ, μεγάλωσαν τη διαφορά στο 16-22 και πήραν το σετ 19-25, έχοντας 15 τελειωμένες επιθέσεις και τέσσερις άσσους.

Κανένα περιθώριο δεν είχε ο Άργης να αντεπιτεθεί στο τέταρτο σετ. Η Ομόνοια πήρε διαφορά 3-8 από την αρχή, η οποία γρήγορα έγινε 4-13 με τα σερβίς του Σχίζα και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί. Καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν χαλαροί στη συνέχεια και οι γηπεδούχοι χωρίς ψυχολογία, το σετ κύλησε σε χαμηλούς ρυθμούς ως το τέλος του (19-25). Η Ομόνοια έτσι πήρε την τρίτη της νίκη και είναι μαζί με τον Πυργέα οι δύο αήττητες ομάδες της κατηγορίας.

Με 25 κερδισμένους πόντους σίγουρα ο Σχίζας ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού. Το καλύτερό του παιχνίδι στην Ομόνοια έκανε ο πασαδόρος Νικολάου, σταθερός ήταν ο Ρούμπας αν και έπαιζε ως ακραίος, καλός ο λίμπερο Τσούσης αλλά μετά το δεύτερο σετ, κεφάτος και αποτελεσματικός ο κεντρικός Αναγνωστόπουλος και θετικός ο Παντελίδης στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Ομόνοιας, που από τη θέση του κεντρικού έδωσε αρκετές λύσεις.

Το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις διακοπές των Χριστουγέννων και ξεκινά πάλι στις 7 Ιανουαρίου, με την Ομόνοια όμως να έχει ρεπό, μιας και το Ξυλόκαστρο που είναι ο αντίπαλός της αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Επόμενος αγώνας λοιπόν στις 14 Ιανουαρίου στην Κόρινθο με τον τοπικό ΠΑΟ.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βασίλης Μανθάτης): Αναγνωστόπουλος, Γραββάνης, Παντελίδης, Νικολάου, Σχίζας, Ρούμπας, Τσακανίκας, Τσούσης,

Οι παίδες

Πρεμιέρα για τους παίδες στο πρωτάθλημα με την εκτός έδρας αναμέτρηση στην Πάτρα με την Παναχαϊκή. Οι μικροί γνώρισαν την ήττα 3-0 ξεκινώντας με το …αριστερό τις υποχρεώσεις τους.

Με τα δύο τρίτα της ομάδας να αποτελούν παμπαίδες η Ομόνοια είχε εξαρχής ηλικιακό και αγωνιστικό μειονέκτημα απέναντι στην Παναχαϊκή. Στο πρώτο σετ η Ομόνοια έμεινε ως το 9-7 κοντά στο σκορ, όμως γρήγορα έγινε το 13-7 με τη διαφορά συνεχώς να ανοίγει ως το 25-15. Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 25-17 πήρε το δεύτερο σετ η Παναχαϊκή. Στο τρίτο σετ η Ομόνοια έπαιξε αρκετά καλά, κυνήγησε μπάλες, έκλεισε σωστά στο μπλοκ ενώ είχε και πολλές τελειωμένες επιθέσεις μένοντας κοντά στο σκορ ως το 18-17. Πιο έμπειροι οι γηπεδούχοι πήραν το σετ με 25-20 και το παιχνίδι με 3-0.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βασίλης Μανθάτης): Φαφουτάκης, Κόγγος, Κόκκαλης, Παύλου, Μπέσσας, Χαμηλός, Κομάνι, Παπακωστόπουλος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...