Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο

Πτωτικά φαίνεται να κλείνει την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη, να σημειώνει πτώση της τάξης του -0,77% και να κινείται στα όρια των 627,01  μονάδων. Η αβεβαιότητα γύρω από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η διαπραγμάτευση για το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που έχει καθυστερήσει και οι εξελίξεις στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα, ασκούν αρνητικές πιέσεις στην ελληνική αγορά.

Σημαντική για την πορεία διάσωσης των ιταλικών τραπεζών, κρίνεται η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί το bail-in και μετά η Monte dei Paschi να λάβει την κρατική βοήθεια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Πρόεδρος του Eurogroup δήλως ότι «αυτοί είναι οι κανόνες». Η εξελίξεις στην Ιταλία δεν είναι καλές, μετά από την χθεσινή αποτυχία της τράπεζας της Τοσκάνης να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια, ύψους 5 δισ. Ευρώ. Η ιταλική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την χρηματοδότηση με 20 δις  ευρώ στις Τράπεζες, αλλά πρώτα αναμένεται ένα το bail-in.

Από την άλλη πλευρά, θετικά είναι τα νέα για την Deutsche Bank, που η μετοχή της  καταγράφει σημαντική άνοδο μετά την απόφαση για το πρόστιμο των 7,2 δις δολαρίων για την αγοραπωλησία τοξικών δανείων, που συνέβαλε στην καταστροφική παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Τελικά οι Γερμανοί θα πληρώσουν σχεδόν το μισό ποσό από τα 14 δις δολάρια που είχε αποφασίσει η αμερικανική δικαιοσύνη.

Στις ισοτιμίες, καταγράφονται οριακές διακυμάνσεις με το ευρώ να ενισχύεται κατά 0,07% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας τα  1,0446 δολάρια.

Τράπεζες

Πτωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, που αποτελούν και τον δείκτη της ελληνικής αγοράς, με συντελεστή βαρύτητας, της τάξης του 25%.

πίνακας

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...