Ο Ακιντζί έφυγε από τις συνομιλίες αλλά ο Τσαβούσογλου καλεί τον… Αναστασιάδη να επιστρέψει!

Κάλεσμα στον Νίκο Αναστασιάδη να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων για το Κυπριακό πραγματοποίησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρά το ότι γεγονός πως αυτός που εγκατέλειψε σήμερα τις διαπραγματεύσεις ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί (κάτι που επιβεβαίωσαν πριν λίγο και τα Ηνωμένα Έθνη).

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο κ. Τσαβούσογλου, ανέφερε πως εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει διαπραγματεύσεις θα επιστρέψει στο τραπέζι, προσθέτοντας πως η κρίση ξεκίνησε με απόφαση της πρότασης της κυπριακής Βουλής που αφορά την «Ένωση» και όχι σήμερα.

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε πως όπως και προηγουμένως το πρόβλημα πηγάζει από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς δείχνει την άποψή της για τις διαπραγματεύσεις και τη διαδικασία στο νησί. Επιπλέον η απόφαση την οποία έλαβε η ελληνοκυπριακή Βουλή για την ‘ένωση’ είναι μια απαράδεκτη απόφαση για την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως «αυτή η κρίση δεν ξεκίνησε σήμερα με την αποχώρηση Αναστασιάδη από το τραπέζι, ξεκίνησε με την αποδοχή αυτής της απόφασης από τη Βουλή».

«Ακόμη συζητούν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα» ισχυρίστηκε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Δηλαδή δεν εγκατέλειψαν τις ελπίδες τους και από την άλλη δεν χρειάζονται πλέον οι εγγυήσεις και η ασφάλεια της Τουρκίας. Εσείς από την μια θέλετε ένωση και από την άλλη λέτε να άρουμε τις εγγυήσεις τις Τουρκίας. Με αυτές τις προσεγγίσεις, αποκαλύφθηκε η πραγματική τους πρόθεση. Έδειξαν οι ίδιοι πόσο δίκαιο είχε η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία σε αυτά τα θέματα. Εμείς μέχρι σήμερα τηρήσαμε πάντοτε εποικοδομητική στάση. Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε και τι δεν θέλουμε. Το καταθέτουμε καθαρά στις συναντήσεις ως ένα κράτος που εμπιστεύεται τον εαυτό του χωρίς καπρίτσια και χωρίς κόμπλεξ, ως ισχυρό κράτος. Την ίδια στάση βλέπουμε ότι και η τουρκοκυπριακή πλευρά επιδεικνύει. Μέσα σε αυτά η ελληνοκυπριακή πλευρά αποχωρεί από το τραπέζι. Αν θέλουν διαπραγματεύσεις θα επιστρέψουν σε εκείνο το τραπέζι και εάν δεν θέλουν οι ίδιοι ξέρουν. Πλέον τέτοιες συνομιλίες δεν ξαναγίνονται, θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/271108-O-Akintzi-ephyge-apo-tis-synomilies-alla-o-Tsaboysogloy-kalei-ton-Anastasiade-na-epistrepsei ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...