Ο Γιούνκερ ανησυχεί, ότι οι προς ψήφιση νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να πλήξουν Ευρωπαϊκά συμφέροντα

Ο Γιούνκερ ανησυχεί, ότι οι προς ψήφιση νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να πλήξουν Ευρωπαϊκά συμφέροντα

Γιούνκερ

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δράσει «μέσα σε μέρες» αν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας αποδειχθούν ζημιογόνες στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, σύμφωνα με υπόμνημα που αναμεταδίδεται από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και Μέσα Ενημέρωσης. Μέτρα απάντησης μπορεί να είναι, ο περιορισμός της δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών πάνω σε εταιρίες που εδρεύουν στην Ένωση.

 Το υπόμνημα που αποκάλυψαν οι Financial Times και το Politico, βγήκε στην επιφάνεια την ίδια περίοδο που δημιουργείται η ολοένα αυξανόμενη αντίθεση στο Αμερικανικό νομοσχέδιο για νέες κυρώσεις. Το νέο νομοσχέδιο, επίσης, δίνει το δικαίωμα αρνησικυρίας στο Κογκρέσο πάνω στις αποφάσεις του προέδρου να σταματήσει τις κυρώσεις.

 Το έγγραφο αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι ανήσυχος ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία αγνοούν τα συμφέροντα Ευρωπαϊκών εταιριών. Ο Γιούνκερ δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες, «πρέπει να είναι έτοιμες να δράσουν μέσα σε μέρες» αν οι κυρώσεις προς τη Ρωσία «υιοθετηθούν χωρίς να αναλογιστούν οι ανησυχίες της ΕΕ», σύμφωνα με τους FT.

 Το υπόμνημα επίσης λέει ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει «δημόσια ανακήρυξη» του προέδρου Τραμπ και της κυβέρνησής του ότι, δεν θα εφαρμόσουν τις νέες κυρώσεις με τρόπο που θα πλήττει Ευρωπαϊκά συμφέροντα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/294061-O-Gioynker-anesychei-oti-oi-pros-psephise-nees-kyroseis-kata-tes-Rosias-mporei-na-plexoyn-Eyropaika-sympheronta ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...