Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στο nafpaktianews.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ήταν αθλητής στίβου της Παναχαϊκης και της ΑΕΚ. Γεννήθηκε το 1969  και έχει καταγωγή από την Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας  και ήταν αθλητής στα 200 μέτρα. Ξεκίνησε στην Παναχαϊκή μέχρι το 1997 που πήγε στην ΑΕΚ αφού συμπλήρωσε τα 28 χρόνια και είχε δικαίωμα ελεύθερης μεταγραφής. Σήμερα είναι προπονητής αθλητών στίβου. 

 

 

1.Έχεις καταγωγή από την  Κάτω Βασιλική πόσο συχνά επισκέπτεσαι την περιοχή σου; Πιστεύεις και θα ήθελες να μείνεις μόνιμα στο χωριό σου κάποια στιγμή;

Επισκέπτομαι τη Βασιλική αρκετά συχνά επειδή οι γονείς μου ζουν εκεί μόνιμα πλέον. Επίσης, είναι ένα μέρος το οποίο είναι πολύ όμορφο ειδικά το καλοκαίρι και αρέσει στα παιδιά μου πολύ. Τώρα για το αν θα ήθελα να ζήσω εκεί γιατί όχι; Δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Εξάλλου είναι το μέρος όπου μεγάλωσα, έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις και το αγαπώ πολύ.

2. Γνωρίζουμε πως πριν ασχοληθείς με το στίβο ήσουν ποδοσφαιριστής του Προμηθέα Γαβρολίμνης . Ποιος σε παρότρυνε να αφήσεις το ποδόσφαιρο και να ασχοληθείς με τον στίβο.

Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τότε που έπαιζα ποδόσφαιρο στον Προμηθέα, το ποδόσφαιρο είναι το πρώτο άθλημα που ασχολήθηκα. Ο λόγος που άφησα το ποδόσφαιρο και ξεκίνησα το Στίβο είναι επειδή ξεχώρισα πολύ γρήγορα σε αυτό το άθλημα σε πανελλήνιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να το αγαπήσω και να μείνω σε αυτό .

3.Παρακολουθείς  την πορεία και  την εξέλιξη του τοπικού κλασικού αθλητισμού;

Παρακολουθώ την πορεία της εξέλιξης του κλασσικού αθλητισμού με την έννοια ότι αν υπάρχει κάποιο παιδί το οποίο έχει ταλέντο παρακολουθώ την εξέλιξη του και οπότε μου ζητείται βοήθεια από κάποιον αθλητή της περιοχή προσπαθώ να τον βοηθήσω.

4. Ποια στιγμή της καριέρας σου θεωρείς κορυφαία.

Είναι τόσες πολλές οι στιγμές που δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω και να διαλέξω μια, τις θεωρώ όλες κορυφαίες. Όπως όταν κέρδισα την 5ηθέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα, την 3η στο Πανευρωπαϊκό στο Παρίσι, την 7η στο Πανευρωπαϊκό στη Σουηδία.

5. Ο πρωταθλητισμός σου έχει προσφέρει πολλές χαρές και λύπες πες μια στιγμή που σε έκανε χαρούμενο και μια που σε απογοήτευσε.

Στον αθλητισμό υπάρχουν πάρα πολλές έντονες στιγμές καλές αλλά και κακές. Μια από τις στιγμές που δεν ήταν τόσο όμορφη ήταν όταν τραυματίστηκα σοβαρά και έπρεπε να κάνω μια εγχείριση στον αχίλλειο τένοντα. Και μια από τις καλύτερες ήταν όταν κέρδισα ως προπονητής Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

6 .Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά τα οποία θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό και στην συνέχεια με τον  πρωταθλητισμό.

Θα συμβούλευα ανεπιφύλακτα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό! Η αγωγή, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν από τον αθλητισμό είναι πολύτιμες και θα τα συνοδεύουν για πάντα. Η εκπαίδευση που θα πάρουν θα τα βοηθήσει σε όλη την πορεία της ζωής τους και σε άλλους τομείς. Από τον αθλητισμό μαθαίνουν να εργάζονται σκληρά, να χρησιμοποιούν όλες τις δυνάμεις τους σωματικές και ψυχικές, με πρόγραμμα και πειθαρχεία. Επίσης, θα τα συμβούλευα να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, να θέτουν στόχους και να επιμένουν μέχρι να τους επιτύχουν.

7 .Εκτός από άνθρωπος του αθλητισμού είσαι και μέλος της κοινωνίας που αυτές τις ημέρες περνάει δύσκολα πως βιώνεις αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την χώρα μας. Πολλοί συνάνθρωποί μας περνούν δύσκολες στιγμές, χάνουν τη δουλειά τους και δεν έχουν πλέον εισοδήματα για να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες τους. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να δείξουμε την αλληλεγγύη μας ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί να κάνουμε ότι μπορού

με να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να βγει από αυτή την κατάσταση.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τα δώρα της καλύτερης εντεκάδας και του πρώτου σκορερ

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...