Ο Δήμος Δωρίδος στηρίζει τον αγώνα δρόμου ΔΟΛΙΧΟΣ

Στις 4, 5 και 6 Μαΐου ημέρα Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρόκειται να διεξαχθεί ο διεθνής αγώνας υπεραποστάσεως με την ονομασία ΔΟΛΙΧΟΣ. Ένας νέος αγώνας, μια ιδέα και μια πρωτοβουλία ομάδας ανθρώπων που θέλησαν να δημιουργήσουν μία νέα διαδρομή, σε ένα κομμάτι της Ελλάδας άγνωστο στους δρόμους υπεραποστάσεων και με κυρίαρχο στοιχείο τα δύο μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τους ΔΕΛΦΟΥΣ στην εκκίνηση και την ΟΛΥΜΠΙΑ στον τερματισμό.

Η διαδρομή έχει απόσταση 255χμ και το χρονικό όριο κάλυψης της είναι 43 ώρες, με 60% ορεινούς χωματόδρομους και 40% δρόμους αγροτικούς με άσφαλτο ή χωρίς. Ο αγώνας αυτός θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός στο χώρο των υπεραποστάσεων τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Οι αθλητές θα διέλθουν από τον Δήμο Δωρίδος ακολουθώντας την παρακάτω διαδρομή. Εκκίνηση στις 4/5/2012 ημέρα Παρασκευή ώρα 18:00 μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στην συνέχεια ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Ναύπακτου θα περάσουν από την Ερατεινή, την Τολοφώνα, τον όρμο του Αγίου Νικολάου, την Γλυφάδα, τον Μαραθιά το Μοναστηράκι και τη Μανάγουλη και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τη Ναύπακτο.

Ο Δήμος Δωρίδος στηρίζει την προσπάθεια των αθλητών και σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή θα παρέχει υλικοτεχνική υποδομή για να στελεχώσει 5 σταθμούς τροφοδοσίας των Αθλητών. Οι σταθμοί θα βρίσκονται στην Ερατεινή, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σπηλιά, τον Μαραθιά και το Μοναστηράκι και θα λειτουργούν συνεχώς από τις εννέα το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις έξι το πρωί του Σαββάτο, όπου και θα ολοκληρωθεί η διέλευση των αθλητών από το Δήμο Δωρίδος.

Ο Δήμος και οι δημότες μαζί, στηρίξουμε τόσο υλικά αλλά κυρίως ηθικά τους αθλητές στην υπερπροσπάθειά τους. Ζητάμε να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό με τη σειρά σας όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά στην υποστήριξη του αγώνα στο [email protected].

Πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.doliho.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...