Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε περιοδείες – Ετοιμάζεται για την Προεδρία των ΗΠΑ; (Εικόνες)

Φουντώνουν οι φήμες ότι Μαρκ Ζούκεμπεργκ ετοιμάζεται για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε τη Δευτέρα μια εθνική περιοδεία για να συναντήσει κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πρώτος σταθμός ήταν την Δευτέρα το Τέξας και δεκάδες άρθρα και φωτογραφίες ανέβηκαν αμέσως στον λογαριασμό του. Εκ μέρους ενός πολιτικού, αυτό το εγχείρημα θα έμοιαζε αυτονόητο. Αλλά για τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ αποτελεί είδηση.

Πριν από μερικά χρόνια, ο ιδρυτής του Facebook δεν ένιωθε άνετα μπροστά στις κάμερες. Ήταν δύσκολο για εκείνον να εγκαταλείψει την εικόνα του ιδιοφυούς αλλά μοναχικού geek.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ χαμογελούσε λίγο και άφηνε σπάνια την πισίνα του και το κομπιούτερ του. Τίποτα κοινό με τον άνθρωπο που ποζάρει σήμερα με αμερικανούς καουμπόις.

Αυτή η μεταμόρφωση του Μαρκ Ζούκεμπεργκ δεν πέρασε απαρατήρητη από τους αναλυτές. Εδώ και μήνες τα αμερικανικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ έβαλε στο μάτι τον Λευκό Οίκο;», έγραψε το Newsweek. «Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας;» διερωτήθηκε το Vanity Fair.

Όλα τα αμερικανικά μίντια συμφωνούν ότι ο ιδρυτής του Facebook συμπεριφέρεται σαν κάποιος που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως έγραψε επί λέξει το περιοδικό Wired.

Η αμερικανική περιοδεία του Ζούκεμπεργκ είναι η τελευταία ένδειξη μιας αλλαγής. Κάθε χρόνο, ο επικεφαλής του Facebook βάζει ένα στοίχημα στον εαυτό του.

Έμαθε κινέζικα, διάβασε 25 βιβλία σε έναν χρόνο, και ξεκίνησε το περπάτημα. Το 2017, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ επέλεξε να επικεντρωθεί στους άλλους και όχι στον εαυτό του.

Κάποιες ενδείξεις είναι ακόμη πιο συγκεκριμένες. Τον Απρίλιο του 2016 το Facebook μετέφερε ένα ντοκουμέντο στις αμερικανικές αρχές, επισημοποιώντας την πιθανότητα ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ να καταλάβει κυβερνητική θέση χωρίς να χάσει τον έλεγχο της επιχείρησής του.

Μια άλλη ένδειξη είναι ότι ο Ζούκεμπεργκ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ με τους επικεφαλής της Σίλικον Βάλεϊ και προτίμησε να στείλει το νούμερο 2 της επιχείρησης, Sheryl Sandberg.

Ίσως για να γίνει κατανοητό ότι διαφέρει από τους ομοίους του.

Όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ συμπεριφέρεται ήδη σαν αρχηγός κράτους. Είναι ο βασιλιάς μιας πλατφόρμας που έχει τους περισσότερους χρήστες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Το Facebook έχει σήμερα πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια, χρήστες. Το Facebook ως επιχείρηση έχει περίπου 16.000 εργαζομένους οι οποίοι περιγράφουν εργασιακές συνθήκες μεγάλης οικογένειας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ συνάντησε προέδρους, υπουργούς και πρίγκιπες.

Εξέφρασε ήδη πολιτικές απόψεις, όταν τάχτηκε υπέρ της μεταρρύθμισης των κανόνων μετανάστευσης και συμμετείχε σε διαδηλώσεις για να δείξει την υποστήριξή του στη διαφορετικότητα, όπως στο Gay Pride.

Όσον αφορά τον πλούτο του, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δεν έχει ανάγκη να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ζάπλουτος. Αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι που το επιθυμεί.

«Θέλει κάτι πιο μεγάλο. Θα του έδινε μεγαλύτερη επιρροή και κυριαρχία στον κόσμο», εκτιμά ο Nick Bilton, δημοσιογράφος του Vanity Fair. Ο ίδιος δημοσιογράφος πιστεύει ότι ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ είναι φαν ενός βιντεοπαιχιδιού που λέγεται Πολιτισμός και θα ήθελε «να πιάσει την πραγματικότητα στα δάχτυλα» αντί να την βλέπει εικονικά.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...