Ο Μάνταλος “ξόρκισε” την κατάρα, 1-0 η ΑΕΚ τον Ατρόμητο

Με γκολ του Μάνταλου, η ΑΕΚ πέρασε με 1-0 από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και μένει μέσα στην πεντάδα. Από ένα κανονικό γκολ για κάθε ομάδα ακύρωσαν οι επόπτες.

Ματς με λίγες φάσεις και κακό θέαμα, έφερε τους κιτρινόμαυρους στον «αφρό» χάρη στο τέρμα του αρχηγού τους στο 57’, ενώ η Ένωση είχε και δοκάρι με τον Αραούχο στο 10’. Κακός ο Ατρόμητος, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Μαντάρα τα έκαναν οι βοηθοί, ακυρώνοντας από ένα κανονικό γκολ για κάθε ομάδα, αρχικά του Αραούχο στο 52’ και εν συνεχεία του Λημνιού στο 77’. 

Η ΑΕΚ ανέβηκε έτσι στους 43 βαθμούς, πιάνοντας στην τρίτη τον ΠΑΟΚ που έχει ματς λιγότερο. Στους 35 πόντους και στην 8η θέση έμεινε ο Ατρόμητος.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Γκορμπούνοφ κάθισε στο τέρμα, την άμυνα στελέχωσαν οι Κατράνης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης και Κιβρακίδης, ενώ δίδυμο στα χαφ ήταν οι Μπάγκα και Μανιάτης. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λε Ταλέκ, κινήθηκε η τριάδα των Ντιγκινί, Ουμπίδες και Πλατέλλα.

Το 4-3-3 επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ, έχοντας μπροστά από τον Μπάρκα την τετράδα των Ντίντακ, Λαμπρόπουλου, Κολοβέτσιου και Γκάλο. Οι Αϊντάρεβιτς, Σιμόες και Γιόχανσον έλεγξαν το χώρο στο κέντρο, με τους Μάνταλο και Βάργκας να πλαισιώνουν τον Αραούχο στην επίθεση.

Το ματς

Με ξεκάθαρη στόχευση ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος παραχώρησε γήπεδο στην ΑΕΚ, που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο μπλόκαρε απέναντι στην αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων. 

Η καλύτερη στιγμή για την Ένωση, ήρθε στο 10’, όταν το «ξερό» σουτ του Αραούχο με εξωτερικό φάλτσο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκορμπούνοφ, που είδε με ανακούφιση όμως την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει μακριά. 

Οι Περιστεριώτες δεν δημιούργησαν υποψία φάσης, ενώ παρότι ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το μισάωρο, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία, όταν ο Γιόχανσον έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά μπροστά από τον Γκορμπούνοφ στο 34’ αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα…

Το πρώτο λάθος των βοηθών, ήρθε στο 52’, όταν μετά από υποδειγματική ανάπτυξη της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε πλάγια στον Μάνταλο που πέρασε στον ολομόναχο Αραούχο ο οποίος σκόραρε, ωστόσο ο αρχηγός της Ένωσης υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. 

Παρόλα αυτά, πήρε στους παίκτες του Χιμένεθ μόλις πέντε λεπτά για να φτάσουν στο 0-1. Ο Σιμόες έκανε ωραία «λόμπα» για τον Ντίντακ στα νώτα της άμυνας, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μάνταλος έβαλε μπροστά στο σκορ τον δικέφαλο. 

Παρά το γκολ, το παιχνίδι συνεχίστηκε στους ίδιους χαμηλούς ρυθμούς, αφού ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει. Η δεύτερη φάση που «σημάδεψε» το ματς, ήρθε στο 77ο λεπτό. 

Ο Τόνσο έπιασε «κεραυνό» που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Λε Ταλέκ πάσαρε με το κεφάλι για τον Λημνιό που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, αφού ο σκόρερ καλυπτόταν τόσο στο πρώτο σουτ όσο και στην πάσα του Γάλλου.

Ο διαιτητής το σκέφτηκε αρκετά αλλά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και έτσι το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. 

Aτρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μπάγκα (Τόνσο 72’), Κατράνης, Ούμπιδες, Πλατέλλας (Λημνιός 72’), Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (Ντάουντα 81’)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αραούχο (Γαλανόπουλος 90’), Μάνταλος (Πέκχαρτ 87’), Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (Χριστοδουλόπουλος 54’)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/275614-O-Mantalos-xorkise-ten-katara-1-0-e-AEK-ton-Atrometo ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...