Ο Ντοναρούμα κράτησε όρθιο τον Αστέρα και τον Ηρακλή στον πάτο

Ύστερα από μία συναρπαστική αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ηρακλής με τον Αστέρα Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 για την 15η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αντόνιο Ντοναρούμα, ο οποίος με διπλή σωτήρια επέμβαση στο 97ο λεπτό του αγώνα, κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους Αρκάδες, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτεροι, αλλά φλύαροι στην τελική προσπάθεια.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Ηρακλή, με τον Νίκο Ιωαννίδη να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 5ο λεπτό. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, έχοντας ακόμα μία καλή στιγμή στο 11′ με τον Χουάντερσον να δηλώνει εκ νέου παρών και να σώζει την ομάδα του.

Οι δύο γρήγορες ευκαιρίες του Αστέρα αφύπνισαν τους παίκτες του “Γηραιού”, οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και βρέθηκαν μία ανάσα απ’ το 1-0 στο 15ο λεπτό, όμως ο Αντόνιο Ντοναρούμα με εξαιρετική επέμβαση με τα πόδια αρνήθηκε το γκολ στον Εμάνουελ Περόνε. Βέβαια, στο ριπλέι φαίνεται ο Αργεντινός να βρίσκεται εκτεθειμένος όταν δέχεται την μπάλα απ’ τον Λεοζίνιο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιταλός πορτιέρο είπε και πάλι όχι σε μακρινό σουτ του Ιντζόγλου.

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού πέρα μία γυριστή κεφαλιά του δραστήριου Ιωαννίδη, η οποία πέρασε πολλά μέτρα άουτ, οι δύο ομάδες δεν απείλησαν με αξιώσεις τις αντίπαλες εστίες.

Στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους, ο Αστέρας θέλησε να εκμεταλλευτεί κάποια κενά στην άμυνα του Ηρακλή, χάνοντας μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία στο 45′ και πάλι με τον Ιωαννίδη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα. Αρχικά, στο 46′ ο Ντοναρούμα έδιωξε με δυσκολία την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μοντέιρο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χουάντερσον απομάκρυνε σε κόρνερ το φάουλ του Πάμπλο Μάσα. Ο Αστέρας, όπως και στο πρώτο μέρος, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε ένα γρήγορο γκολ. Όμως, σ’ ακόμα δύο περιπτώσεις (54′, 55′) ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας ακόμα μία ευκαιρία με τον Μάσα στο 64ο λεπτό, αλλά γι’ ακόμα μία φορά ο Χουάντερσον ήταν εκεί για την ομάδα του. Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ηρακλής έχασε μία σπουδαία ευκαιρία με τον νεοεισελθόντα Βασίλη Αγγελόπουλο, αλλά ο Ντοναρούμα αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με νέα σπουδαία απόκρουση.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που άφησαν οι φιλοξενούμενοι και είχαν δοκάρι στο 74ο λεπτό, ύστερα από φαλτσαριστό σουτ του Λεοζίνιο. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση και υπέροχη συνεργασία των Εμάνουελ Περόνε και Παύλου Κυριακίδη, με τον δεύτερο να αποφεύγει και τον Ντοναρούμα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, έφτασαν στην ισοφάριση στο 89′. Ο νεοεισελθών Στανισάβλιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Χουάντερσον δεν έκανε σωστή εκτίμηση της φάσης, με τον Μανώλη Μπέρτο να βάζει την κόντρα στην απομάκρυνση του Βοσνακίδη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 96ο λεπτό, ο Ντοναρούμα βγήκε με την μπάλα εκτός περιοχής, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να δίνει φάουλ. Ο Εμάνουελ Περόνε εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Ιταλός με μία τρομερή διπλή επέμβαση (και στη προσπάθεια του Στάμου) κράτησε όρθια την ομάδα του.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Κούρος (68’ Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (87 Βοσνακίδης), Μοντέιρο (75΄Πασάς), Ρούσσος, Περόνε.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς (83’ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος (70’ Ιγκλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης (61’ Φαρίνια), Ιωαννίδης, Κάλτσας.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...