Ο Ολυμπιακός «σκότωσε» την Εφές κι έκλεισε ραντεβού με την… Πόλη του!

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός επισημοποίησε το «τσεκάρισμα» των «εισιτηρίων» για την… αγαπημένη του Πόλη, κερδίζοντας στο πέμπτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με 87-78 την Αναντολού Εφές.

Ο θρίαμβος έγινε με «πρωτομάστορα» ξανά τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είχε 22 πόντους με 6/13 σουτ και 6 ασίστ, με τον Γιώργο Πρίντεζη να προσθέτει 14 πόντους, μαζί με το τρίποντο που τελείωσε ουσιαστικά το ματς στα 1:44 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ 10 πόντους με 4/7 σουτ σημείωσε ο Έρικ Γκριν. Από το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίους τους Τσεντί Οσμάν (11 π.) και Τάιλερ Χάνεϊκατ (10 π., 10 ρ.), αλλά αυτό δεν αρκούσε για ακόμη μία υπέρβαση στο Φάληρο.

Το παιχνίδι

Με… μάτι που γυαλίζει, ο Ολυμπιακός μπήκε για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και με μπροστάρη τον «κεφάτο» Σπανούλη, αυτό αντικατοπτρίστηκε ήδη σε μία διαφορά επτά πόντων στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης (14-7). Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου επέλεξαν να ακολουθήσουν έναν πολύ γρήγορο ρυθμό που μάλλον ευνοούσε την Εφές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βάλει δυναμικά στο παιχνίδι τους Μπράουν και Ερτέλ, με τον Οσμάν να την κρατά νωρίτερα και την απόσταση να μειώνεται στο -4 (25-21).

Η πρώτη περίοδος έκλεινε με 9/13 σουτ για τους πρωταθλητές Ελλάδος και στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν λογικό να μη συνεχίσει να έχει αυτή την παροιμιώδη ευστοχία. Κάτι τέτοιο αποτυπώθηκε στο σκορ, με την τουρκική ομάδα να έχει βρει ρυθμό και να παίρνει νωρίς προβάδισμα με βολές του Κερκ (25-26 στο 12′). Ο Γκριν και ο Πρίντεζης επιχείρησαν με δικές τους ενέργειες να «αφυπνίσουν» τους συμπαίκτες τους, αλλά η λογική του αγώνα παρέμεινε στα στάνταρ που γνωρίζουν καλύτερα οι παίκτες του Περάσοβιτς. Με τον Ερτέλ και τον Γκρέιντζερ περισσότερο σε ρόλο δημιουργού και τη σταθερή σύνδεση των Οσμάν-Μπράουν με το «ερυθρόλευκο» καλάθι, η Αναντολού κατάφερε να πάει προηγούμενη σε απόσταση 4 πόντων στα αποδυτήρια (37-41), με τη βελτίωσή της στα μακρινά σουτ (4/10) να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο σε εκείνο το σημείο.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε αποφασισμένος να επιβληθεί στο τρίτο δεκάλεπτο και πολύ γρήγορα πήρε το «τιμόνι» του οδηγού με σερί 9-0, χάρη στη «σκυλίσια» άμυνά του και την κυριαρχία του Μπιρτς στους «αιθέρες», ενώ την ίδια ώρα ο Ντάνστον είχε χρεωθεί με τέταρτο φάουλ (46-41 στο 23′). Ο Σπανούλης επανήλθε… σαν εφιάλτης για τους Τούρκους, καταφέρνοντας να δώσει «αέρα» επτά πόντων στην ομάδα του (54-47 στο 27′), ενώ στα δύο σερί τρίποντα του Πολ, οι γηπεδούχοι απάντησαν κερδίζοντας το τέταρτο φάουλ του και βλέποντας τον Παπαπέτρου να «σπάει το ρόδι» πίσω από τα 6.75 μέτρα, για να βρεθεί για πρώτη φορά σε απόσταση 9 πόντων (62-53). Ο Τόμας και ο Γκρέιντζερ, κατάφεραν να ευστοχήσουν από μακρινή απόσταση επίσης, δείχνοντας πως η Εφές είχε ακόμη «σφυγμό» (63-58).

Στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, το ευτυχέστερο γεγονός ήταν το πέμπτο φάουλ και η αποβολή του Ντάνστον, με την τεχνική του ποινή να δίνει την ευκαιρία της επαναφοράς της διαφοράς στο +9 για τους «πολύφωνους» Πειραιώτες, με τους Μιλουτίνοφ και Γκριν να δίνουν λύσεις (76-67). Η Εφές προσπάθησε να «ροκανίσει» την απόσταση από τη γραμμή των βολών, με τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει νωρίς πέντε ομαδικά, μειώνοντας περισσότερο από το ήμισυ με τρία λεπτά να απομένουν για τη λήξη (78-74). Στη «ρουλέτα», όμως, ο Ολυμπιακός ήταν επίσης ψύχραιμος και ο Πρίντεζης φρόντισε να «σκοτώσει» την τουρκική ομάδα με τρίποντο στα 104″ πριν την εκπνοή (83-74). Παπανικολάου και Μπιρτς, φρόντισαν απλώς να βάλουν το «θαυμαστικό» σε ένα μεγάλο θρίαμβο.

Δεκάλεπτα: 25-21, 37-41, 63-58, 87-78

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 22 (2), Ουότερς, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 4

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 10 (2), Χάνεϊκατ 10 (2), Μπαλμπάι, Μπράουν 10, Οσμάν 11 (1), Γκρέιντζερ 10, Ερτέλ 10, Πολ 9 (3), Ντάνστον 4, Κερκ 4

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/281956-O-Olympiakos-skotose-ten-Ephes-ki-ekleise-ranteboy-me-ten-Pole-toy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...